Оле Гунар Солскяер: Състоянието на Магуайър остава неясно


Оле Гунар Солскяер: Състоянието на Магуайър остава неясно
Снимка: Getty Images/Guliver

1221 0

Оле Гунар Солскяер вярва, че спечелването на финала в Лига Европа може да бъде „трамплин“ за бъдещи успехи на Манчестър Юнайтед – но състоянието на Хари Магуайър остава неясно. „Червените дяволи“ все още не са печелили трофей след идването на Солскяр начело през декември 2018, като загубиха вече четири полуфинала под негово ръководство. Въпреки това, те стартират като фаворити за трофея в Гданск в сряда вечер, когато техен съперник ще бъде испанският Виляреал.

„Това са големи нощи за нас, може да бъде трамплин за нещо по-добро в бъдеще. Чака ни розово бъдеще, този отбор е млад и изграден отново през последните няколко години. Да се надяваме, че това е стартът на нещо повече. Когато играчи подписват с Манчестър Юнайтед, те го правят, за да печелят трофеи. Те приемат предизвикателството да бъдат най-добрите, защото това е най-добрият клуб в света, така че в това се крие удоволствието от напрежението в Манчестър Юнайтед“, започна норвежецът на пресконференцията си.

„Червените дяволи“ могат да бъдат без капитана си Хари Магуайър. Централният защитник не е играл от победата над Астън Вила в началото на май и Солскяер не даде ясна информация за това дали е на разположение. „Хари просто ще побяга край страничната линия, предполагам. И вероятно ще се опита да се присъедини“, каза той.

Защитникът Люк Шоу добави: „Хари е тук, той пътува с нас. Има още една тренировка и ще видим как ще се чувства. Надяваме се да е на разположение, но основният фокус е за играчите, които ще се насладят на сесията днес и ще са готови за утре“. Солскяр отбеляза победния гол от пейката при обрата над Байерн Мюнхен на финала в ШЛ през 1999.

Запитан относно това какво е научил от онази вечер, той отвърна: „Какво научих? Довери се на своя отбор, на своите инстинкти – ще кажа на резервите, че могат да играят огромна роля за нас, случвало се е преди. Бъдете разочаровани, бъдете ядосани от мен, но бъдете готови, когато се появите на терена, и който стартира, да се наслади на финала, защото не всеки път играч участва в такива големи срещи в живота си. Винаги е трудно да оставиш играчи извън състава, но финалът е награда за това, което си сторил през сезона – тогава, ако има съмнения, формата в последните кръгове е от значение. Ще се насладим на последната си тренировка и ще бъдем готови за утре“, завърши Солскяер.

А заради кои два клуба Маркъс Рашфорд е готов да напусне Манчестър Юнайтед - научете ТУК!

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Стотици милиони: Колосалната точна сума пари, която Григор Димитров е заработил през цялата си кариера

Наскоро най-добрият български тенисист Григор Димитров отбеляза 600 поредни седмици в топ 100. Гришо се сблъска...

Реклама
Най-четени новини

виж всички