Страхотни битки в Лига Европа, Барселона изтегли една от "късите клечки"


Страхотни битки в Лига Европа, Барселона изтегли една от "късите клечки"
Снимка: Getty Images

9465 0

Вторият по сила европейски клубен турнир Лига Европа определено може да конкурира Шампионска лига по драма, след като беше изтеглен жребият за 1/4-финалите в надпреварата.

Барселона определено създава най-много вълнение сред феновете, като този път каталунците нямаха особен късмет с жребия и ще мерят сили с Айнтрахт Франкфурт. Ако продължат напред, момчетата на Шави Ернандес могат да очакват победителя от Уест Хям и Лион, който е един от трите супер мача в турнира. 

Какво отреди жребият за 1/4-финалите в Лига Европа?

Първият отбор, изтеглен от Андреас Палоп, беше Лайпциг, който се класира директно за 1/4-финалите без да играе срещу Спартак Москва. Германският тим ще се изправи срещу Аталанта. 

Барселона изтегли "една от късите клечки", след като се падна с Айнтрахт Франкфурт, като клубът от Каталуния ще е гост в първата среща. 

Уест Хям - Лион ще е една от черешките на тортата в четвъртфиналите, докато последният сблъсък е Брага - Глазгоу Рейнджърс! 

Какво отреди жребият за 1/2-финалите в Лига Европа?

Определено ще е много интересно и на полуфиналите, като черешката на тортата ще е във полуфинал №2, в който ще се изправят един срещу друг победителят от Уест Хям/Лион срещу спечелилия сблъсъка Айнтрахт/Барселона. 

В другия полуфинал Лайпциг или Аталанта ще се изправи срещу Брага или Рейнджърс. 

ПРЕДИ ЖРЕБИЯ В ЛИГА ЕВРОПА 

Кралят на състезанието Севиля изненадващо отпадна от английския Уест Хям, след като "чуковете" победиха с 1:0 в редовното време и изравниха общия резултат, в продълженията андалусииците допуснаха още едно попадение и се сбогуваха с любимия си турнир.

Бетис и Айнтрахт Франкфурт са единствената друга двойка, при която имаше продължения, като там германският тим успя да надхитри съперника си. РБ Лайпциг продължи служебно без да играе срещу Спартак Москва. Олимпик Лион и Порто си дадоха здрав сблъсък, но "драконите" не успяха да наваксат изоставането си от един гол от първата среща.

Спортинг Брага отстрани Монако, Цървена звезда победи Глазгоу Рейнджърс в реванша, но не заличи пасива си от първата среща и отпадна от шотландския гранд. Аталанта пък пак победи Байер Леверкузен, докато Барселона осъществи пълен обрат над Галатасарай и продължи напред.

Всички четвъртфиналисти: Уест Хям, РБ Лайпциг, Олимпик Лион, Айнтрахт Франкфурт, Спортинг Брага, Барселона, Глазгоу Рейнджърс, Аталанта.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички