Станаха ясни всички 1/4-финалисти в Лига Европа след много емоции


Станаха ясни всички 1/4-финалисти в Лига Европа след много емоции
Снимка: Официален сайт на ЦСКА

2737 0

Ясни са всички 8 отбора, които си гарантираха участието на четвъртфиналите в Лига Европа. Безспорно сензацията на деня бе отпадането на Тотнъм от Динамо Загреб (вижте подробности от мача), след като "шпорите" изтърваха аванса си от 2:0 от първата среща. Хърватският отбор стигна до продължения след същия резултат в редовното време, а там Оршич оформи своя хеттрик.

Другият лондонски гранд Арсенал също загуби, но все пак продължава напред, тъй като беше спечелил първия двубой с 3:1, а сега допусна поражение с 0:1 от Олимпиакос. В останалите два мача с по-ранен начален час Гранада загуби с 1:2 от Мьолде, но продължава напред след триумф с 2:0 в първата среща, а Рома пак спечели срещу Шахтьор Донецк, този път с 2:1 и продължава напред след общ резултат 5:1.

Гвоздеят от програмата безспорно бе сблъсъкът между Милан и Манчестър Юнайтед. Краен победител излезе английският гранд, който спечели с минималното 1:0 на "Сан Сиро" и след равенството 1:1 преди седмица продължава към четвъртфиналите (вижте подробности от мача).

В един от най-равностойните и непредвидими сблъсъци новият шампион на Шотландия Глазгоу Рейнджърс отпадна след поражение с 0:2 от Славия Прага (1:1 в първия мач), като при един гол пасив играчите на Стивън Джерард останаха 9 на терена след два червени картона. В останалите срещи Виляреал и Аякс нямаха проблеми и увеличиха аванса си от първите мачове срещу съответно Динамо Киев и Йънг Бойс. Испанците спечелиха с 2:0 (общ резултат 4:0), като нидерландците последваха техния пример и надделяха със същия резултат (общ резултат 5:0).

Всички четвъртфиналисти: Арсенал, Динамо Загреб, Гранада, Рома, Манчестър Юнайтед, Славия Прага, Виляреал, Аякс

От 19:55 часа:

(3:1) Арсенал - Олимпиакос 0:1 краен резултат

(0:2) Динамо Загреб - Тотнъм 3:0 след продължения

(0:2) Мьолде - Гранада 2:1 краен резултат

(0:3) Шахтьор Донецк - Рома 1:2 краен резултат

От 22:00 часа:

(1:1) Милан - Манчестър Юнайтед 0:1 краен резултат

(1:1) Глазгоу Рейнджърс - Славия Прага 0:2 краен резултат

(2:0) Виляреал - Динамо Киев 2:0 краен резултат

(0:3) Йънг Бойс - Аякс 0:2 краен резултат

ПРЕДИ ДВУБОИТЕ

В по-ранните двубои от турнира прави впечатление, че във всяка от двойките има отбор, който е взел с поне 2 гола разлика първата среща. Арсенал спечели с 3:1 в гърция, но все пак ще има едно на ум, след като преди година отпадна от същия тим. Другият лондонски гранд Тотнъм пък продължава с категоричните победи и не се очаква да има проблеми в Хърватия срещу Динамо.

Приказката за норвежкия Мьолде е сякаш вече към своя край след поражението с 0:2 от Гранада, но не е като да не сме виждали и по-големи обрати, още повече, че Гранада не е точно европейското страшилище, срещу което да нямаш шанс. Шахтьор винаги е показвал, че може да вкарва много, но този път изоставането е твърде голямо - с 3 безответни гола срещу тим като Рома. При ранен гол обаче нищо не се знае.

Гвоздеят на тази фаза този път попада сред късните двубои. Милан и Манчестър Юнайтед оставиха всичко за реванша след равенството 1:1 в първия мач. Във втората среща важни фигури ще са на линия и за двата отбора и зрелището е гарантирано. Златан Ибрахимович е един от тях и ще играе срещу бившия си тим. Глазгоу Рейнджърс и Славия Прага завършиха при същия резултат първия си мач, като и от двата отбора се очакват много голове.

Виляреал продължава добре в Европа въпреки слабото представяне в Ла Лига. "Жълтата подводница" спечели първата среща с 2:0 и има комфортен аванс. Единственият отбор, който победи българския ЦСКА два пъти в групите на турнира по-рано - Йънг Бойс, е с единия крак аут от турнира след класическото поражение с 0:3 от нидерландския гранд Аякс.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички