Манчестър Юнайтед отстрани Милан на 1/8-финалите в Лига Европа


Манчестър Юнайтед отстрани Милан на 1/8-финалите в Лига Европа
Снимка: Getty Images/Guliver

4562 0

Манчестър Юнайтед излезе победител от най-зрелищния двубой от осминафиналите в Лига Европа, като надделя над Милан на "Сан Сиро" с минималното 1:0. "Червените дяволи" продължават напред с общ резултат 2:1 от двата сблъсъка. Те ще научат съперника си за четвъртфиналите на жребия, който ще се състои в петък, 19 март.

Футболистите на Оле Гунар Солскяер заслужено продължават напред, като показаха представяне на доста високо ниво. Звездата на отбора Пол Погба се появи като резерва на почивката между полувремената и с този ход Юнайтед заигра още по-добре. Именно французинът отбеляза и единствения гол в срещата.

За "росонерите" като резерва се появи Златан Ибрахимович, който се изправи срещу бившия си отбор, но и той не успя да помогне на Милан да отбележи попадение, с което да докара развръзката на двубоя поне до продължения.

СЪСТАВИ

Милан: Донарума, Калулу, Томори, Кяер, Ернандес, Крунич, Кеси, Мейте, Кайехо, Салемакерс, Чалханоглу

Манчестър Юнайтед: Хендерсън, Шоу, Магуайър, Линдельоф, Уан-Бисака, Фред, Мактоминей, Фернандеш, Джеймс, Грийнууд, Рашфорд

ВТОРО ПОЛУВРЕМЕ

48' - 0:1! Юнайтед излезе напред в резултата в самото начало на втората част. След разбъркване в наказателното поле Пол Погба отправи прецизен изстрел от малък ъгъл и с много играчи пред себе си и откри резултата.

В 74-ата минута появилият се като резерва Златан Ибрахимович стреля с глава от непосредствена дистанция, но Дийн Хендерсън отрази по превъзходен начин.

ПЪРВО ПОЛУВРЕМЕ

В 21-ата минута гостите от Англия имаха много сериозни претенции за дузпа, след като Даниел Джеймс падна в противниковото наказателно поле, но главният съдия прецени, че дузпа няма и остави играта да продължи.

В 41-ата минута Салемакерс стреля от границата на наказателното поле, но Хендерсън бе заел добра позиция и изби удара му.

ПРЕДИ ДВУБОЯ

"Росонерите", които бяха изненадата на Серия А от началото на сезона, навлязоха в спад към края на януари и сега са на второ място в първенството. За този мач те ще бъдат подсилени от Златан Ибрахимович, който се изправя срещу бившия си тим, Хакан Чалханоглу, Тео Ернандес и Исмаел Бенасер - всички те нямаше как да вземат участие в първия двубой. Юнайтед пък отново няма да може да разчита на Ерик Баи, Единсон Кавани, Фил Джоунс, Антони Марсиал и Хуан Мата.

В Лига Европа тимът на Стефано Пиоли също има трудности - те рискуваха да отпаднат още в 1/16-финалите, при това срещу по-скромен съперник. Милан два пъти завърши наравно с Цървена Звезда, но продължиха напред заради повечето реализирани голове на чужд терен.

Манчестър Юнайтед е много непредсказуем през този сезон - победи ПСЖ в Париж, стана претендент за титлата в Англия малко неочаквано, но отпадна от Шампионска лига и редовно губи точки във Висшата лига срещу непретенциозни съперници. Първият мач между двата тима завърши с равенство 1:1 и "росонерите" са с малко предимство заради гола си на "Олд Трафорд".

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

Рекордният трансфер на Левски и Сираков: Искаха 20 млн., а Гонзо стана историческа издънка

През този зимен трансферен прозорец Левски се раздели с двама от титулярите в нападението си - бразилците Роналдо...

Реклама
Най-четени новини

виж всички