Солскяер: Следващата стъпка за Манчестър Юнайтед е да спечели трофей


Солскяер: Следващата стъпка за Манчестър Юнайтед е да спечели трофей
Снимка: Gulliver/GettyImages

1046 0

Мениджърът на Манчестър Юнайтед Оле Гунар Солскяер заяви, че следващата крачка в развитието на състава му ще бъде спечелването на трофей – втория по престижност европейски клубен турнир Лига Европа. Юнайтед, които завършиха трети във Висшата лига, водят на австрийския ЛАСК Линг с 5:0 преди реванша между двата тима от осминафиналите на надпреварата, който ще се играе без публика на „Олд Трафорд“ в сряда.

„На четири мача сме от трофей. Тимът се разви по време на целия сезон – щастливи сме от третото място в лигата, но следващата стъпка е завоюването на трофей. Футболистите искат да играят, а не да почиват. Не е лесно да им кажеш „не, ще почивате“. Надявам се играчите да искат триумфа толкова, колкото и аз. Искам футболистите ми да търсят непрекъснато победата, няма да им давам почивка“, започна норвежкият специалист на днешната си пресконференция.

„Червените дяволи“ ще бъдат без защитниците Аксел Туанзебе и Люк Шоу за мача, но полузащитникът Джеси Лингард, който вкара първия си гол във Висшата лига от 18 месеца насам в последния кръг срещу Лестър, ще стартира срещу ЛАСК. „Аксел трябваше да претърпи операция на стъпалото. Той ще се върне в игра в началото на септември. Същото се отнася и за Люк, той трябва да бъде готов, когато стартира сезон 2020/21. Джеси ще стартира утре, но тимът няма да бъде по-различен от този срещу ЛАСК през март", каза Солскяер.

Наставникът на Юнайтед беше запитан и за Джейдън Санчо и това доколко крилото на Борусия Дортмунд е близо до трансфер на "Олд Трафорд". "Трансферният прозорец е достатъчно дълъг - не мога да ви кажа нищо в момента, когато има информация, ще ви уведомим".

Солскяр добави, че е останал удовлетворен от представянето на Крис Смолинг, който се завърна в клуба след престой под наем в Рома. „Мисля, че Крис е доказал през годините колко важен е за Юнайтед. Този сезон той трябваше да покаже постоянство. Сега се завръща и демонстрира, че ще бъде ценен и догодина“, завърши Солскяер.

А каква заплата ще прибира Джейдън Санчо в Манчестър Юнайтед - четете в този материал.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Стотици милиони: Колосалната точна сума пари, която Григор Димитров е заработил през цялата си кариера

Наскоро най-добрият български тенисист Григор Димитров отбеляза 600 поредни седмици в топ 100. Гришо се сблъска...

Реклама
Най-четени новини

виж всички