Рома е на полуфиналите след здрава битка с Аякс в Лига Европа


Рома е на полуфиналите след здрава битка с Аякс в Лига Европа
Снимка: Gulliver/Getty images

1455 0

Попадение от Един Джеко неутрализира гол на Брайън Броби, за да свърши мача между Рома и Аякс 1:1 от четвъртфиналната фаза в Лига Европа. По този начин италианците са на полуфиналите след общ резултат 3:2 в двата мача с нидерландците.

„Джалоросите” спечелиха първата среща в Амстердам с 2:1, когато Пау Лопес спаси дузпа на Душан Тадич.

Удар на Лоренцо Пелегрини бе много слаб след контраатака, а гол на Жордан Верету от Рома бе отменен след осем минути, когато халфът бе в положение за засада.

Стражът на римляните Пау Лопес почти не подари гол за Аякс след ужасен пас, но Амаду Диавара блокира удара на Тадич. Отново сърбинът тества Лопес с удар от близо, но Шон Клайбер сложи тялото си на пътя към топката. Тогава обаче бранителят получи травма и напусна „Олимпико” принудително.

Рома се прибра много дълбоко в средата на първото полувреме и разчиташе на контраатаки, след като Аякс започна да доминира при владеенето на топката. Нападателят Брайън Броби влезе като резерва и направи разликата, след като завърши добре пас на Пеер Шуурс, след като надбяга двама бранители на Рома и прати кълбото във вратата на излезлия напред Лопес.

Рома вкара важния гол след чудесна атака, изградена от защитата. Брайън Кристанте взе топката и даде пас за Верету, който продължи към Рикардо Калафиори. Той центрира на втора греда за Джеко, който реализира гол №30 в европейските турнири с екипа на Рома.

Асистентът Калафиори напусна с мускулен проблем, а Джанлука Манчини бе декориран и ще пропусне първия полуфинал. Рома също така оцеля при една ситуация при 0:1, след като гол на гостите бе отменен чрез ВАР от рефера Антъни Тейлър заради нарушение на Никола Талиафико. А с кого ще спори Рома за място във финала, четете в този материал.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички