Рейнджърс унижи Борусия в Дортмунд и усложни реванша в Лига Европа


Рейнджърс унижи Борусия в Дортмунд и усложни реванша в Лига Европа
Снимка: Getty Images

1853 0

По много неприятен начин завърши за Борусия (Дортмунд) първият им 1/16-финал в Лига Европа срещу Рейнджърс. "Жълто-черните" загубиха с 2:4 на своя "Сигнал Идуна Парк". До 51-ата минута германският тим губеше с 0:3 след попадения на Таверние, Морелос и Лундстрам. Джуд Белингам върна едно попадение, за да си вкара негов съотборник автогол и шотландците да поведат с 4:1. Крайното 2:4 оформи Рафаел Герейро.

Рейнджърс поведе малко преди края на първото полувреме, след като реализира дузпа, отсъдена за игра с ръка на Дан-Аксел Загаду. Точен от бялата точка в 38' беше Джеймс Таверние. Три минути по-късно Алфредо Морелос се възползва от центриране от корнер и направи аванса на гостите 2:0 преди почивката.

За съжаление на домакините, второто полувреме продължи с гол в тяхната врата - в 49' тя бе поразена и от Лундстрам. Две минути по-късно обаче Джуд Белингам върна едно попадение, след като овладя с едно докосване страхотен пас на границата на наказателното поле и намери левия ъгъл на МакГрегър.

Кошмарът за Борусия стана пълен в 54', когато "виновникът" за дузпата за 1:0 Загаду прати топката в собствената си врата - 1:4. Почти половин час германците играха при този тежък резултат, докато в 82' Герейро не овладя умело страхотно подаване на Белингам и прати топката в мрежата на шотландците за крайното 2:4.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички