Откровен Клоп: Срещу Спарта за първи път казах на свой играч да спре да се защитава


Откровен Клоп: Срещу Спарта за първи път казах на свой играч да спре да се защитава
Снимка: Getty Images

8142 0

Мениджърът на Ливърпул - Юрген Клоп, разкри, че по време на реванша в 1/8-финалите на Лига Европа срещу Спарта (Прага) е помолил звездата на своя тим - Мохамед Салах, да не играе в защита.

Салах игра пълен мач и допринесе за успеха

Египтянинът се завърна на терена след контузия на седми март. Той пропусна почти един месец игра, но снощи записа 90 минути, вкара гол и направи 3 асистенции. Мърсисайдци спечелиха реванша с 6:1 и с общ резултат 11:2 продължиха към четвъртфиналите.

Отправил е препоръката към Мохамед Салах

Признанието на Клоп

"Мо е много опитен играч. Казах му, че ако остане на терена, може да изиграе цял мач. Той го направи. И това беше първият път, когато казах на някого да спре да се отбранява. Затова той едва не вкара още, но Коди попадна в засада. Салах е много опитен, затова се справи лесно", коментира Клоп, цитиран от goal.com.

"Бяхме в трудна ситуация с контузиите, но момчетата поеха отговорност и се възползваха от шансовете. Толкова се радвам за това! Те отново играха страхотно", допълни германецът. А УЕФА готви невиждани мерки за сигурност, ако Ливърпул стигне финал. 

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички