Бивш играч на Арсенал, привлечен от Арсен: Юрген Клоп надмина Венгер


Бивш играч на Арсенал, привлечен от Арсен: Юрген Клоп надмина Венгер
Снимка: Gulliver/GettyImages

3355 0

Бившият полузащитник на Арсенал Еманюел Пти сравни работата на бившия треньор на лондончани Арсен Венгер и тази на мениджъра на Ливърпул Юрген Клоп.

Признанието на един "артилерист"

"Предполагам, че може да се каже, че Клоп надмина Венгер, защото спечели Висшата лига и Шампионска лига, ФА Къп и Купата на лигата и това говори само за себе си. Венгер спечели Висшата лига три пъти и всички помнят този сезон на Непобедимите, но Арсенал на Арсен пропусна шанса си да спечели Шампионска лига, като загуби от Барселона на финала. И това е единствената разлика между Клоп и Венгер", каза Пти, цитиран от "Metro".

Посочи единствената разлика между двете величия

Съперничеството, което може да се сравни с това между сър Алекс и Венгер

"Но по отношение на представянето и това как Венгер се конкурираше със сър Алекс Фъргюсън - беше невероятно. Единственото сравнение, което мога да направя, е съперничеството между Клоп и Гуардиола. Имаме нужда от повече такива съперничества, защото това прави лигата най-добрата в света", допълни французинът.

Трябва да се отбележи, че Пти беше привлечен на "Емирейтс" от Венгер през 1997 година. Двамата са и сънародници. Халфът игра за Арсенал до 2000 година. А ето колко добър мениджър е Хосеп Гуардиола според Юрген Клоп. 

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Стотици милиони: Колосалната точна сума пари, която Григор Димитров е заработил през цялата си кариера

Наскоро най-добрият български тенисист Григор Димитров отбеляза 600 поредни седмици в топ 100. Гришо се сблъска...

Реклама
Най-четени новини

виж всички