Огромен брой пропуски спряха Лудогорец за победа срещу Марибор в Разград


Огромен брой пропуски спряха Лудогорец за победа срещу Марибор в Разград
Снимка: Официален сайт на Лудогорец

18469 0

Шампионът на България Лудогорец и Марибор не успяха да се победят в първа среща от квалификациите за влизане в групите на Лига Европа. Двата тима не си отбелязаха попадения в Разград и така всичко ще се реши в реванша.

Още от началото на мача "орлите" натиснаха съперника си и в хода на цялата първа част владееха инициативата, като прекараха огромна част от времето пред вратата на съперника. През втората част отново момчетата на Стойчо Стоев бяха по-силният тим, като дори нацелиха гредата 10' преди края чрез Марселиньо, но в крайна сметка феновете в Разград не видяха попадение. Гостите дори играха с човек по-малко през по-голямата част от второто полувреме, след като Дино Хотич получи втори жълт картон.

Реваншът между българския и словенския тим е след седмица. Тогава ще стане ясно и кой отбор ще продължи към групите на втория по сила европейски клубен турнир.

Още в 5' на мача Лудогорец получи своя първи шанс. Сисиньо бе изведен по десния фланг и центрира балонно, като топката се озова в Клаудио Кешеру. Нападателят обаче бе с гръб към вратата и реши да върне назад към Дан Битон, който стреля по земя към левия ъгъл, но топката премина в страни от целта.

В 15' отново Битон опита да обстрелва противниковата врата. Роденият в Израел футболист получи пред наказателното поле и опита далечен удар, който обаче премина високо над вратата на Пирич.

В 17' и Антон Недялков опита удар от разстояние. Той влезе на скорост по левия фланг и получи на около 20 метра от вратата. Бранителят опита плътен удар към далечния ъгъл, който Пирич изби с чудесен плонж в корнер.

В 20' отново Недялков опита изстрел. Той бе избит от стража на гостите, а Кешеру догони топката и я центрира в малкото наказателно поле. Там Жоржиньо нанесе удар с глава, който също бе отразен от вратаря на Марибор.

До края на първата част момчетата на Стойчо Стоев бяха по-добрите на терена, но така и не успя да стигне до попадение във вратата на съперника. 

Втората част също започна с надмощието на българския шампион. В 55' при центриране Козмин Моци успя да надскочи съперник в жълто и отправи удар с глава по диагонала, но топката премина на сантиметри от целта.

В 57' Марибор остана с човек по-малко. Крилото на словенците Дино Хотич получи втори жълт картон и бе пратен предварително под душовете.

Пропуските за "орлите" не свършваха. В 64' Жоржиньо получи от дясно в наказателното поле и опита центриране по земя към далечната греда. Там обаче Вандерсон закъсня и не успя да засече в мрежата на съперника.

21' преди края на срещата Сисиньо бе изведен на стрелкова позиция и успя да се разпише. Попадението обаче правилно бе отменено заради засада.

10' преди края на срещата се стигна до най-чистата ситуация за "орлите". Тогава появилият се като резерва Марселиньо стреля от разстояние, но топката се спря в напречната греда на гостите.

Преди мача

Както Лудогорец, така и Марибор тръгнаха в Европа от квалификациите в Шампионска лига, но в крайна сметка отпаднаха от нея, за да се срещнат на прага на групите на Лига Европа. Разочарованието за разградчани бе голямо и сега голямата цел е да играят в групите на Лига Европа.

Момчетата на Стойчо Стоев се препънаха още в първото препятствие- Ференцварош, след което обаче се справиха с Валур и ТНС. Словенският тим пък не успя да преодолее третия квалификационен кръг в турнира на богатите, след като Розенборг се оказа твърде силен съперник за него.

СЪСТАВИТЕ:

Лудогорец: 23. Илиев, 3. Недялков, 30. Моци, 90. Форстър, 4. Сисиньо, 25. Баджи, 12. Анисе, 8. Битон, 88. Вандерсон, 17. Жоржиньо, 28. Кешерю

Марибор: 13. Пирич, 5. Врховец, 7. Кронаветер, 8. Крету, 10. Хотич, 11. Захович, 22. Милец, 28. Вилер, 31. Ивкович, 55. Перичич, 77. Пожег

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Стотици милиони: Колосалната точна сума пари, която Григор Димитров е заработил през цялата си кариера

Наскоро най-добрият български тенисист Григор Димитров отбеляза 600 поредни седмици в топ 100. Гришо се сблъска...

Реклама
Най-четени новини

виж всички