В Словения сравниха Лудогорец с Шахтьор (Донецк)

В Словения сравниха българския шампион Лудогорец с украинския гранд Шахтьор (Донецк) преди двубоя между разградчани и техния Марибор в Лига Европа. Двата тима ще спорят за влизане в групите на втория по сила европейски клубен турнир, а първият мач - този в Разград, е тази вечер от 20,30 часа.

"Лудогорец спечели осем поредни титли на България, изгради модерен тренировъчен комплекс и успешно изпрати най-добрите си футболисти в големите европейски клубове.Българският предприемач, който е духът на клуба, е виновен за всичко това и неговата философия може да се сравни с украинския гигант Шахтьор - солидно ядро и бразилци като основна опора", пише словенското издание nogomania.com.

Марибор трепери: Лудогорец се представя силно срещу балкански отбори

Тази вечер от 20,30 часа в Разград ще се проведе първият мач между Лудогорец и Марибор. те ще си оспорят правото да играят в груповата фаза на Ли...

Колегите ни от Словения отличават няколко от футболистите на разградчани. Това са халфът Яцек Горалски, нападателят Якуб Свиерчок, нападателят Клаудиу Кешеру и крилото Мавис Чибота. "В първите месеци след пристигането си от Израел Чибота се оказа страхотно освежаване за българския отбор. Той е бързо и пъргаво крило и десният защитник на Марибор ще трябва да му обърне голямо внимание", пише още изданието. А какво мисли за Лудогорец треньорът на Марибор вижте в този материал. 

Още по темата

Please select answer!