Моуриньо го грози сериозно наказание, а съдията, който го ядоса получи специална покана от УЕФА


Моуриньо го грози сериозно наказание, а съдията, който го ядоса получи специална покана от УЕФА
Снимка: GettyImages

1846 0

La Gazzetta dello Sport твърди, че президентът на УЕФА Александър Чеферин е поканил Антъни Тейлър и семейството му в Истанбул за финала на Шампионска лига. А наставникът на Рома Жозе Моуриньо може да бъде наказан за четири европейски мача през 2023/24 г.

Похвали за съдията и наказание за Моуриньо

От европейската футболна централа искат да покаже защита на Тейлър, след като английският рефер и семейството му бяха нападнати от група фенове на Рома миналия четвъртък.

Това се случи ден след поражението на "джалоросите" във финала на Лига Европа срещу Севиля. Моуриньо обвини Тейлър по време на интервютата си след мача, но португалецът не спря до там. Той е изчакал английския рефер на паркинга на арена Пушкаш да продължи да го обижда.

Според доклада на Gazzetta и противно на това, което вече беше съобщено от Il Corriere dello Sport, УЕФА вярва, че Тейлър е ръководил добре. Счита се, че ръката на Фернандо е в естествена позиция, което означава, че Рома не заслужава дузпа през второто полувреме, въпреки че Ерик Ламела трябваше да бъде изгонен в последните етапи на продълженията, получавайки втори жълт картон.

От друга страна, четвъртият съдия Майкъл Оливър е трябвало да сигнализира първи за поведението на Моуриньо и резервите на Рома. Gazzetta твърди, че УЕФА е силно недоволна от поведението на Муриньо по време на финала и през сезона. Той и екипът му са събрали 15 червени картона този сезон, включително два за Специалния.

Разследването на УЕФА за действията на Моуриньо в Будапеща може да отнеме до месец, но според Gazzetta бившият треньор на Интер може да бъде наказан за първите четири мача от Лига Европа през 2023-24 г. Моуриньо разчиташе много на финала в турнира, за да си гарантира място в Шампионска лига. В крайна сметка обаче "хвана" последния влак отново за Лига Европа.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

Рекордният трансфер на Левски и Сираков: Искаха 20 млн., а Гонзо стана историческа издънка

През този зимен трансферен прозорец Левски се раздели с двама от титулярите в нападението си - бразилците Роналдо...

Реклама
Най-четени новини

виж всички