Кандидатите от Катар увеличиха предложението за закупуването на Манчестър Юнайтед


Кандидатите от Катар увеличиха предложението за закупуването на Манчестър Юнайтед
Снимка: Getty Images

3429 0

Инвеститори от Катар и британският милиардер Джим Ратклиф остават фаворити в борбата за закупуването на Манчестър Юнайтед, като са готови да подобрят първоначалните си оферти.

Семейство Глейзърс, което е собственик на клуба, изчислява стойността на сделката на 6-8 милиарда паунда. Ратклиф възнамерява да закупи дял от 69 процента, докато шейх Джасим настоява да купи всички акции.  През ноември миналата година ръководството на Манчестър Юнайтед започна да проучва стратегически алтернативи за клуба, включително продажбата му.

Ще се стигне ли до наддаване за Манчестър Юнайтед?

Шейх Джасим Бин Хамад Ал Тани ще направи втора оферта за Манчестър Юнайтед в рамките на 10 дни, след като негови представители посетиха клуба в четвъртък. Той вече е направил индикативна оферта преди "мекия" срок преди месец - всички участници ще бъдат поканени да направят второ наддаване в следващите 10 дни. Според източници на Sky Sports News се твърди, че "не трябва да има никакво съмнение, че Шейх Джасим иска да бъде собственик на Юнайтед".

Според публикацията офертата дори е направена от съветниците на президента на Ислямската банка на Катар Шейх Джасим бин Хамад ал Тани Шахдзад Шахбаз и Фади Бахос по време на 10-часови преговори с ръководството на Манчестър Юнайтед. И все пак се очаква офертата да стане официална в следващите 10 дни.

Очаква се и отговорът на Ратклиф, който също няма да се откаже лесно от закупуването на "червените дяволи". Той също трябва да пътува до Манчестър за среща с Глейзър, които искат задължително да има наддаване, за да може да се продаде клубът за възможно най-много пари. Наскоро пък Уейн Рууни си навлече гнева на феновете като защити семейство Гелйзър.

 

 

 

 

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички