Лига Европа навлезе в заключителната фаза - ето кои са 1/2-финалните двойки


Лига Европа навлезе в заключителната фаза - ето кои са 1/2-финалните двойки
Снимка: Getty Images/Guliver

1328 0

Севиля срещу Манчестър Юнайтед и Интер срещу Шахтьор. Това са двете 1/2-финални двойки в тазгодишното издание на втория по големина европейски клубен турнир Лига Европа. Първата среща ще се изиграе в неделя вечер (16 август), а втората - в понеделник вечер (17 август).

Носителят на рекордните 5 трофея в Лига Европа - Севиля, се класира за предпоследната фаза на турнира, отстранявайки Уулвърхямптън след трудна победа с 0:1. Андалусийци имаха късмета да спасят дузпа през първото полувреме и да спечелят срещата две минути преди края на мача с гол на Лукас Окампос (подробности тук).

В другия мач от вечерта Шахтьор категорично надигра Базел и победи с 4:1. С ключова роля за победата на тима от Донецк бе бившият футболист на родния ЦСКА Жуниор Мораеш, който отбеляза първото попадение в срещата. Роденият в Бразилия нападател засече центриране от корнер с глава и откри резултата още във втората минута на двубоя (подробности тук).

Както е известно, в понеделник вечер Интер и Манчестър Юнайтед се класираха за 1/2-финалите, след като отстраниха Байер Леверкузен и Копенхаген. Победителите от полуфиналните двубои Севиля - Манчестър Юнайтед и Интер - Шахтьор ще премерят сили в големия финал за титлата на 21 август в Кьолн.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички