Шахтьор разгроми Базел и се класира за 1/2-финалите в Лига Европа


Шахтьор разгроми Базел и се класира за 1/2-финалите в Лига Европа
Снимка: Getty Images/Guliver

2560 0

Украинският гранд Шахтьор (Донецк) се класира за 1/2-финалите на Лига Европа! "Миньорите" отстраниха швейцарския Базел след победа с 4:0 на неутралния "Фелтинс Арена" в четвъртфинален сблъсък от надпреварата.

С ключова роля за победата на тима от Донецк бе бившият футболист на родния ЦСКА Жуниор Мораеш, който отбеляза първото попадение в срещата. Роденият в Бразилия нападател засече центриране от корнер с глава и откри резултата още във втората минута на двубоя.

В средата на полувремето Малош, който асистира за Мораеш при първия гол, записа още една асистенция на сметката си, като този път намери Тайсон, който с премерен удар от границата на пеналтерията удвои преднината на Шахтьор.

15 минути преди края на срещата Алан Патрик направи резултата класически, след като реализира дузпа за "миньорите". В 88-мата минута Додо направи победата на украинците още по-категорична с четвърти гол. В продължението на мача пък Базел върна един гол чрез Ван Волфсвинкел.

По този начин Шахтьор се класира за предпоследната фаза на Лига Европа, където ще се изправи срещу италианския гранд Интер, който снощи отстрани Байер Леверкузен. Мачът ще се изиграе в понеделник (17 август) на "Есприт Арена".

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички