Рома надви Манчестър Юнайтед в ново голово шоу, но отпадна от Лига Европа


Рома надви Манчестър Юнайтед в ново голово шоу, но отпадна от Лига Европа
Снимка: Getty Images/Guliver

5012 0

Манчестър Юнайтед се класира на финал в Лига Европа, въпреки че загуби полуфиналния мач-реванш срещу Рома с 3:2 като гост. С общ резултат 5:8 от двата мача "дяволите" отстраниха "вълците" и ще играят на финал срещу тима на Виляреал.

ПЪРВО ПОЛУВРЕМЕ

Рома започна отлично срещата и можеше рано-рано да открие резултата. Лоренцо Пелегрини стреля от непосредствена близост до вратата, но Давид де Хеа показа страхотен рефлекс и изби в корнер. От последвалия ъглов удар "вълците" отново можеха да вкарат, но удар с глава на далечната греда премина на сантиметри от страничния стълб.

В 19-ата минута Арън Уан-Бисака направи много грубо влизане в краката на противников играч, за което се размина със само жълт картон, макар и да имаше основания да бъде изгонен. Минута по-късно Единсон Кавани беше изпуснат от бранителите на Рома и опита прехвърлящ удар над вратаря Миранте, но топката кацна върху напречната греда.

В 26' отново Единсон Кавани се озова на стрелкова позиция зад гърба на отбраната на Рома, но ударът му бе париран от Антонио Миранте. В 34-ата минута Един Джеко заплашително нахлу в наказателното поле на Юнайтед, а след това Пелегрини стреля към вратата, но Де Хеа спаси. Малко по-късно отново Пелегрини тества рефлексите на испанския страж, който направи поредна великолепна намеса.

В 39-ата минута Манчестър Юнайтед откри резултата. Дебнещият на ръба на засадата Единсон Кавани получи извеждащо подаване, което оползотвори с достатъчно силен удар, който не позволи на Миранте да се намеси - 0:1!

ВТОРО ПОЛУВРЕМЕ

В 57-ата минута Рома изравни резултата. Играч на "вълците" проби по левия фланг и центрира към далечната греда, където Педро върна топката с едно докосване към Един Джеко, който успя да засече с глава и да вкара в мрежата на Де Хеа - 1:1!

Само три минути по-късно Рома се добра до пълен обрат. Браян Кристанте получи подаване на границата на наказателното поле и веднага нанесе удар към далечния ъгъл, който хвана неподготвен Де Хеа - 2:1!

Двете бързи попадения донесоха нужния импулс на играта на "вълците", които се добраха до две нови страхотни положения за гол. При една от ситуациите топката се разходи по голлинията, но не влезе в мрежата. В средата на полувремето обаче Юнайтед вкара ново попадение - чрез Кавани, който се разписа с глава - 2:2!

В 74-ата минута Хенрих Мхитарян получи подаване в наказатеното поле и нанесе удар към близкия ъгъл, който срещна гредата. В 83-ата минута Рома стигна до трето попадение. 19-годишният Никола Залевски успя да засече топката от близка дистанция до вратата и да реализира - 3:2!

ПРЕДИ МАЧА:

В първия двубой Рома стана първият италиански клуб, който допуска 6 гола в полуфинал на европейски клубен турнир, докато Манчестър Юнайтед е първият тим от 1964 г. насам, който вкарва 6 попадения в полуфинал на европейски клубен турнир.

Рома вкара само веднъж в последните си три домакинства, което е тревожно, при положение че италианците се нуждаят от цели четири попадения, за да хвърлят бомбата и да се класират за финала.

"Червените дяволи" отново ще разчитат на Единсон Кавани, който се намира в страхотна форма и има 5 гола в последните 5 мача. Три от тези попадения дойдоха след 60-ата минута. Освен това момчетата на Оле Гунар Солскяер нямат загуба в последните си 7 мача на италианска земя.

СТАРТОВИТЕ СЪСТАВИ:

РОМА: Антонио Миранте – Рик Карсдорп, Крис Смолинг, Рожер Ибаньес, Бруно Перес – Бриан Кристанте, Джанлука Мансини – Педро Родригес, Лоренцо Пелегрини /к/, Хенрих Мхитарян – Един Джеко

МАНЧЕСТЪР ЮНАЙТЕД: Давид Де Хеа – Люк Шоу, Хари Магуайър /к/, Ерик Баи, Аарън Уан-Бисака – Фред, Дони ван де Беек – Пол Погба, Бруно Фернандеш, Мейсън Грийнууд – Единсон Кавани

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

Рекордният трансфер на Левски и Сираков: Искаха 20 млн., а Гонзо стана историческа издънка

През този зимен трансферен прозорец Левски се раздели с двама от титулярите в нападението си - бразилците Роналдо...

Реклама
Най-четени новини

виж всички