Виляреал спря Арсенал и е на финал в Лига Европа


Виляреал спря Арсенал и е на финал в Лига Европа
Снимка: Getty Images/Guliver

3068 0

Английският гранд Арсенал отпадна на полуфиналите на Лига Европа, след като завърши при резултат 0:0 срещу Виляреал в мач-реванш, изигран на "Емиратс". Така Виляреал успя да се класира за финала, след като в първата среща победи "топчиите" с 2:1. Там "жълтата подводница" ще играе с Манчестър Юнайтед. 

След само пет минути игра Бернд Лено трябваше да спасява отбора си. Самуел Чуквуезе опита удар от дистанция, който се насочи към очертанията на вратата на Арсенал, но стражът на домакините се намеси. В средата на полувремето Дани Парехо опита опасен удар от пряк свободен удар, който профуча на сантиметри от гредата.

В 27-ата минута Арсенал се добра до най-добрата си възможност за гол в мача. Пиер-Емерик Обамеянг овладя и опита остър удар към вратата на Виляреал, но топката се удари в гредата. В началото на втората част Никола Пепе и Емил Смит Роу пропуснаха две отлични голови положения пред вратата на гостите.

В 58-ата минута Йереми Пино стреля опасно към вратата на Арсенал, но Лено спаси. В 72' Роб Холдинг засече центриране с глава, но ударът му премина над вратата. В 79-ата минута удар на Обамеянг отново срещна гредата.

ПРЕДИ СРЕЩАТА:

Испанците може да се гневят на себе си за това, че не стигнаха до по-изразителна победа в първия мач. Тогава двата отбора доиграха срещата с по 10 човека, след като халфът на Арсенал Дани Себайос беше изгонен заради втори жълт картон в 58-ата минута, но същото се случи и с Етиен Капу от домакините в 77-ата. Виляреал обаче категорично надигра своя съперник и можеше да си осигури по-комфортна преднина.

Освен на Себайос, Микел Артета няма да може да разчита и на Давид Луис, а Киърън Тиърни и Александър Лаказет са под въпрос за срещата. Бившият мениджър на "топчиите" Унай Емери пък е без Висенте Ибора и Капу, а Хуан Фойт е под въпрос. Виляреал е в серия от 9 поредни победи в Лига Европа. Тимът е вкарал поне два гола в 7 от последните си 8 срещи, за което отбраната на Арсенал трябва сериозно да внимава.

СТАРТОВИТЕ СЪСТАВИ:

АРСЕНАЛ: Бернд Лено – Роб Холдинг, Пабло Мари, Гранит Джака – Ектор Бейерин, Емил Смит Роу, Томас Партей, Букайо Сака – Никола Пепе, Пиер-Емерик Обамеянг /к/, Мартин Йодегард

ВИЛЯРЕАЛ: Херонимо Рули – Марио Педраса, Пау Торес, Раул Албио, Марио Гаспар /к/ - Ману Тригерос, Франсес Коклен, Дани Парехо – Саму Чуквуезе, Пако Алкасер, Жерар Морено

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

Рекордният трансфер на Левски и Сираков: Искаха 20 млн., а Гонзо стана историческа издънка

През този зимен трансферен прозорец Левски се раздели с двама от титулярите в нападението си - бразилците Роналдо...

Реклама
Най-четени новини

виж всички