Две отменени дузпи не спряха Интер по пътя към 1/2-финалите в Лига Европа


Две отменени дузпи не спряха Интер по пътя към 1/2-финалите в Лига Европа
Снимка: Getty Images/Guliver

3503 0

Италианският гранд Интер е първият 1/2-финалист в Лига Европа! "Нерадзурите" победиха Байер Леверкузен с 2:1 в четвъртфинален сблъсък на неутралния "Есприт Арена" в Дюселдорф.

И трите попадения в мача паднаха през първата част, в рамките на само девет минути. Николо Барела откри резултата в 15-ата минута, а малко по-късно Ромелу Лукаку удвои. Отговорът на Леверкузен не закъсня, след като Кай Хаверц намали изоставането на своя отбор.

Няколко минути по-късно главният арбитър на срещата отсъди дузпа за Интер, която бе преразгледана и отменена от ВАР. През втората част "нерадзурите" бяха по-настоятелни и пропуснаха куп положения, докато Леверкузен чакаше своя шанс на контраатака. В самия край на срещата още една дузпа на Интер бе отменена от ВАР.

Така Интер се класира за 1/2-финалите, където ще очаква победителя от утрешния двубой Шахтьор - Базел.

ПЪРВО ПОЛУВРЕМЕ

След четвърт час игра Интер откри резултата. Рикоширала топка стигна до Николо Барела малко зад линията на пеналтерията. Италианският полузащитник не се подвоуми и изстреля топката в далечния ъгъл, пращайки я извън обсега на стража Храдецки - 1:0!

В средата на полувремето "нерадзурите" стигнаха до втори гол. Ашли Йънг изведе Лукаку в наказателното поле, а снажният таран успя чрез физиката си да се пребори с противников футболист, за да плъзне топката по земя покрай вратаря - 2:0!

В 25-ата минута Кай Хаверц върна едно попадение за "аспирините". Голмайсторът на Байер бе изведен в наказателното поле и от непосредствена близост преодоля стража Ханданович - 2:1!

Малко по-късно главният арбитър на срещата отсъди дузпа за Интер за игра с ръка на Далей Синкгравен. След проверката на ВАР обаче бе установено, че Синкгравен е играл с рамо и дузпата бе отменена.

В края на мача влезлият като резерва Кристиан Ериксен нахлу в наказателното поле на "аспирините", но бе спрян от противников футболист. Главният арбитър на срещата отсъди нова дузпа за "нерадзурите", която отново бе отменена след намесата на ВАР. Причината - топката се е докоснала до ръката на Николо Барела преди да бъде извършено нарушението срещу Ериксен.

ВТОРО ПОЛУВРЕМЕ

"Нерадзурите" започнаха втората част крайно мобилизирани да стигнат до решаващо трето попадение, което обаче така и не идваше. В 49-ата минута опасен удар на Галярдини бе блокиран от негов съотборник. Пет минути по-късно отново халфът на Интер застраши вратата на Байер, но без желания резултат.

В 61-вата минута Леверкузен стигнаха до голова ситуация чрез Керем Демирбай, който нанесе остър удар от границата на наказателното поле, но Ханданович спаси. В средата на полувремето появилият се като резерва Алексис Санчес на два пъти пропусна да се разпише, като първо бе спрян от Храдецки, а след това от свой съотборник.

ПРЕДИ ДВУБОЯ:

Сблъсък, който определено може да предложи много емоции на футболните фенове. Два нападателни отбора, които имаха страхотни сезони на местната сцена. Разбира се, лек фаворит в срещата е италианският Интер, който завърши 2-ри в Серия А - само на точка от шампиона Ювентус.

Байер Леверкузен впечатляваше всички през сезона с нападателната си мощ, като победи най-добрите отбори в Бундеслигата. В края обаче нещо се обърка и тимът остана извън топ 4 и местата, даващи право на участие в Шампионска лига. Освен това, финалът за Купата на Германия бе катастрофално загубен от Байерн Мюнхен. Въпреки това, "аспирините" могат да се реваншират на феновете си и да напомнят на какво са способни с по-сериозен пробив в Лига Европа.

Страстите са още по-нажежени и от факта, че победителят от сблъсъка ще се изправи срещу един измежду Базел и Шахтьор Донецк, което отваря широко вратите към финала. За да стигне до тази фаза, Интер се справи с българския шампион Лудогорец (общ резултат 4:1) и с Хетафе в един мач (победа с 2:0). Байер пък преодоля Порто (общ резултат 5:2) и Глазгоу Рейнджърс (общ резултат 4:1).

СТАРТОВИ СЪСТАВИ

Интер: Ханданович, Годин, Де Врай, Бастони, Д'Амброзио, Барела, Брозович, Галярдини, Йънг, Лукаку, Лаутаро

Байер Леверкузен: Храдецки, Баумгартлингер, Л. Бендер, С. Бендер, Демирбай, Диаби, Паласиос, Синкгравен, Тапсоба, Фоланд, Хаверц

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

Рекордният трансфер на Левски и Сираков: Искаха 20 млн., а Гонзо стана историческа издънка

През този зимен трансферен прозорец Левски се раздели с двама от титулярите в нападението си - бразилците Роналдо...

Реклама
Най-четени новини

виж всички