Лига Европа: Големите печеливши, губещите и тези, които си тръгват с празни ръце


Лига Европа: Големите печеливши, губещите и тези, които си тръгват с празни ръце
Снимка: Getty Images/Guliver

1978 0

Груповата фаза на Лига Европа за сезон 2022/23 е вече в историята. Тя предложи много драма, голове и интересни моменти, но само най-достойните съумяха да продължат напред в турнира.

Класиращите се директно за осминафиналите

Първенците в групите ще очакват своите съперници. Ето кои са победителите в груповата фаза на турнира: Арсенал, Фенербахче, Реал Бетис, Унион Сен-Жилоа, Реал Сосиедад, Фейенорд, Фрайбург, Ференцварош.

Втори шанс

Подгласниците във всяка една група ще играят плейоф за продължаване към осминафиналите в турнира. Ето кои са те: ПСВ Айндховен, Рома, Рен, Унион Берлин, Манчестър Юнайтед, Мидтиланд, Нант, Монако.

Задачата на тези тимове обаче няма да е никак лесна, защото те ще трябва да мерят сили с идващите от най-комерсиалния европейски турнир Шампионска лига: Аякс, Байер Леверкузен, Барселона, Спортинг Лисабон, РБ Залцбург, Шахтьор Донетцк, Севиля и Ювентус.

Кой си тръгва с празни ръце?

Отборите на Цюрих, Динамо Киев, ХИК Хелзинки, Малмьо, Омония Никозия, Щурм Грац, Олимпиакос, Цървена звезда дадоха всичко от себе си, но изглежда, че нещо не им достигна, за да продължат напред.

Големите фаворити за спечелването на надпреварата

Определено ще бъде трудно да се назове едноличен фаворит. Класата във всички тези отбори е огромна и те доказаха, че не трябва да бъдат подценявани. Европейски колоси също пристигат в Лига Европа от Шампионска лига, което ще направи турнира още по-интересен.

Всички резултати от вечерта (3 ноември) в Лига Европа.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички