Капитанът на Ливърпул - Върджил ван Дайк, призова за финален натиск на сезон 2023/24


Капитанът на Ливърпул - Върджил ван Дайк, призова за финален натиск на сезон 2023/24
Снимка: Getty Images

4791 0

Капитанът на Ливърпул - Върджил ван Дайк, заяви, че, заради показаното в първия мач на "Анфийлд", отборът на Аталанта е заслужавал да се класира на 1/2-финалите в Лига Европа:

"На първо място, трябва да отдадем заслуженото на Аталанта. Щетата беше нанесена още миналата седмица, когато бяхме много зле. Те изиграха перфектния мач и заслужаваха да продължат напред", обясни защитникът след 1:0 за мърсисайдци в реванша.

Върджил ван Дайк

"Днес се представихме добре, борихме се здраво и записахме победа, но пък не я усещаме като такава. Показахме подобрение, но реалността е, че сме аут от турнира. Разочаровани сме, защото наистина искахме да го спечелим".

ОЩЕ: Джан Пиеро Гасперини: Играчите ми отказаха да се защитават по-дълбоко срещу Ливърпул

"Може би в някои моменти прибързвахме, защото всички искахме да вкараме втория гол, а след това евентуално и третия. Общо взето, играхме по-добре от миналата седмица, но това не беше достатъчно", констатира Ван Дайк след последния съдийски сигнал в Бергамо.

Финален натиск на сезон 2023/24

За Ливърпул остана само борбата във вътрешното първенство, където тимът разделя второто място с Арсенал - по 71 точки (Манчестър Сити има 73 на върха).

"Сега много бързо трябва да обърнем ситуацията, защото в неделя (б.р. - 21-ви април) ни чака мач срещу Фулъм в Лондон. Всички имаме отговорността да бъдем готови физически и психически за него. Имаме нужда от всеки за един финален натиск!", призова Върджил ван Дайк.

ПРОЧЕТЕТЕ ОЩЕ - Юрген Клоп след отпадането на Ливърпул - разочарован, но не и ядосан!

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички