Гасперини: Играчите ми отказаха да се защитават по-дълбоко срещу Ливърпул


Гасперини: Играчите ми отказаха да се защитават по-дълбоко срещу Ливърпул
Снимка: Getty Images/Guliver

714 0

Треньорът на Аталанта - Джан Пиеро Гасперини, сподели радостта си от класирането на своя тим на полуфинал в Лига Европа. Това се случи след елиминирането на английския гранд Ливърпул в четвъртфиналите.

За двубой №2 с Ливърпул

"Ние отстранихме страхотен треньор и отличен отбор. Много сме щастливи и от утрешния ден ще мислим за следващите мачове. Беше малко неистов мач. Можете да се защитите по различни начини: или да стоите, или да окажете натиск, а ние избрахме последния вариант. Бяхме силни физически и поддържахме темпото", започна той след класирането на предпоследната фаза в турнира.

Играчите му не искали да се приберат в защита в реванша

Медал за отстраняването на мърсисайдци?

"Може да няма трофеи в моята кариера, но има няколко медала и мисля, че отстраняването на Ливърпул заслужава медал. Без съмнение за нас е важно да спечелим нещо, но трофеят е и за единството на тези момчета.

На полувремето ги попитах дали искат да се върнат малко назад и да се защитават по-дълбоко, ако изпитват натиск, но те казаха "не"! За мен това е трофей, защото те мислят като мен, заемат позиции и използват подходи, които им харесват", допълни италианецът. А ето как Юрген Клоп прие отпадането.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички