Изключително тежка група за Лудогорец в Лига Европа


Изключително тежка група за Лудогорец в Лига Европа
Снимка: БГНЕС

5690 0

Лудогорец се падна в изключително тежка група в Лига Европа, след като "орлите" попаднаха в група C заедно с Брага, Хофенхайм и Истанбул ББ, където играе Жуниор Кайсара - бивш играч на "орлите".

През миналия сезон германският отбор завърши на 4-а позиция в Първа Бундеслига, но не успя да влезе в Шампионска лига, след като Ливърпул отстрани симпатичния тим с общ резултат 6:3. Хофе е изключително добре подреден отбор, който разполага със солидна мощ в атака.

Брага е традиционно силен отбор за Лига Европа, като отборът игра и финал през 2011 година. Истанбул ББ пък е новото "явление" в турската Суперлига като амбициите на отбора бяха за влизане в Шампионска лига. Отборът завърши на 2-о място в шампионата, а от ШЛ отпадна от Севиля в много оспорвани сблъсъци от плейофите.

За втори път в историята си отборът на Лудогорец ще участва в груповата фаза на Лига Европа. Предишният случай беше през сезон 2013/14, когато със Стойчо Стоев начело на отбора "орлите" достигнаха до осминафиналите на турнира.

Тогава Лудогорец излезе от трудна група, в която фигурираха отборите на ПСВ, Чорноморец Одеса и Динамо Загреб, без да загуби двубой, записвайки 5 победи. Последва страхотно представяне срещу Лацио и класиране напред с общ резултат 4:3. На осминафиналите българският шампион отпадна от Валенсия.

През миналия сезон Лудогорец попадна в Лига Европа на 1/16-финалите, след като отпадна от Шампионска лига. Там "орлите" отпаднаха от Копенхаген.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Стотици милиони: Колосалната точна сума пари, която Григор Димитров е заработил през цялата си кариера

Наскоро най-добрият български тенисист Григор Димитров отбеляза 600 поредни седмици в топ 100. Гришо се сблъска...

Реклама
Най-четени новини

виж всички