Гол в края отне победата на Лудогорец срещу Зрински, но продължава в плейофите


Гол в края отне победата на Лудогорец срещу Зрински, но продължава в плейофите
Снимка: Официален сайт на Лудогорец

8989 0

Лудогорец завърши 1:1 с босненския Зрински в мач-реванш от трети квалификационен кръг на Лига Европа. Така с общ резултат 2:1 отборът на Пауло Аутори продължава напред към плейофите на турнира. Разградчани вече са единственият българския отбор, който продължава участието си в Европа, след като по-рано днес и ЦСКА отпадна от Копенхаген.

Клаудиу Кешеру откри резултата още през първото полувреме, а през втората част почти изцяло липсваха интересните положения. В добавеното време на двубоя след грешка на вратаря Хорхе Броун домакините успяха да върнат попадението за 1:1. В следващия 4-ия плейофен кръг в ЛЕ българският шампион ще има за съперник грузинския Торпедо Кутаиси.

ПЪРВО ПОЛУВРЕМЕ

На загрявката преди мача се контузи избраният първоначално за титулярен вратар на Лудогорец Ренан и бе той бе заменен от Хорхе Броун. Първата интересна ситуация дойде след само 30 секунди игра, когато Тодорович подаде към Библия, който стреля силно, но неточно. В 10' Кешеру бе близо да отправи удар пред вратата, но бранител изчисти в корнер.

В 16' се стигна до първото опасно положение за разградчани. Вандерсон и Кешеру комбинириха, но нападателят не успя да отправи точен удар. В 24'  разградчани откриха резултата, Кешеру, макар и с помощта на рикошет изпрати топката във вратата на бонсенците след асистенция на Марселиньо

Постепенно срещата влезе в неособено бърз ритъм и без някакви опасности пред двете врати. Чак в края на полувремето Мисиджан се пребори и подаде към Кешеру, но румънецът стреля отблизо в тялото на вратаря, който изби в корнер.

ВТОРО ПОЛУВРЕМЕ

В началото на втората част се стигна до недоразумение между Моци и Броун, но за радост на разградчани нямаше кой да се въползва от тази неточност. Нито един от двата тима не успя да наложи доминация и да владее за дълго топката, както и да създаде голови ситуации.

Първата интересна ситуация чак в 68', когато Вандерсон два пъти не успя да се разпише на почти празна врата. При втория случай бранител на домакините изчисти от голлинията. В 80' и домакините стигнаха до най-чистото положение от началото на срещата. Билбия стреля с глава, но Броун изби в корнер.

ПРЕДИ МАЧА

Въпреки че победиха с 1:0 в първия мач, момчетата на Пауло Аутори не бива да подценяват противника и ще търсят победата от първата минута, за да се предпазят от някоя неприятна изненада.  Очаква се треньорът на българския тим да остави резерва нападателя Клаудиу Кешеру, а да пусне като "фалшива деветка" Върджил Мисиджан. Лукоки и Вандерсон пък ще нападат по фланговете. Марселиньо отново ще гради играта на разградчани, докато Светослав Дяков и Яцек Горалски ще имат предимно дефанзивни функции.

Треньорът на съперника няма да прави експерименти, тъй като е новоназначен и не познава достатъчно и двата отбора. Той ще заложи на системата 4-2-3-1, като на върха на атаката ще действа Бекич, а от втора позиция ще му помагат Филипович, Билбия и Йович.

СТАРТОВИ СЪСТАВИ:

Зрински: 12. Солдо, 97. Кадишич, 27. Яковлевич, 6. Баришич, 16. Стойкич, 7. Циряк, 44. Рустемович, 17. Тодорович, 66. Совшич, 32. Станич, 99. Билбия

Лудогорец: 33. Броун, 4. Сисиньо, 30. Моци, 90. Форстър, 6. Натанаел, 18. Дяков, 10. Кампаняро, 88. Вандерсон, 84. Марселиньо, 93. Мисиджан, 28. Кешерю

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички