ЦСКА се бори, но Копенхаген продължава напред в Лига Европа


ЦСКА се бори, но Копенхаген продължава напред в Лига Европа
Снимка: Оф. сайт на ЦСКА

8001 0

ЦСКА отпадна в третия квалификационен кръг на Лига Европа. Датският Копенхаген победи с 2:1 като домакин в среща-реванш и така с общ резултат 4:2 датчаните се класираха за плейофите на турнира.

Н`Дойе откри резултата в 23', но попадението бе след засада и трябваше да бъде отменено. Резервата Евандро изравни в 58', но пет минути по-късно Н`Дойе изведе своите напред с втория си гол в мача.

ПЪРВО ПОЛУВРЕМЕ

В 4' Перейра фаулира противников играч и датчаните получиха право да изпълнят свободен удар. При центрирането обаче Бодуров се прави и не се стигна до нищо опасно.

В 12' Джеси проби отляво и успя в наказателното поле да върне към Тиаго. Неговият удар обаче бе блокиран и излезе в корнер, от който не излезе нищо пред противниковата врата.

След изчаквателна игра и от двата отбора, в 24' Н Дойе се разписа, но голът падна след засада на нападателя. Както Дойе, така и още един играч бяха в положение на засада, но това остана незабелязано от страничния съдия. В 31' след центриране от корнер Черниаускас тръгна да лови кълбото, но го изпусна, а реферът отсъди нарушение в полза на стража.

В заключителните минути на полувремето "червените" успяха да задържат повече топката и до известна степен да осъществят контрол. Стигна се и до два последователни ъглови удара, но без успех за ЦСКА.

ВТОРО ПОЛУВРЕМЕ

В 47' се стигна до пряк свободен удар за Копенхаген, но след центрирането Бойлесен стреля встрани от вратата. Началните минути бяха по-добри за домакините, които тръгнаха в атака веднага след подновяването на играта.

В 51' Мауридес опита далечен изстрел извън наказателното поле, но топката мина встрани от гредата. 7 минути след това отново Н Дайе вкара, но този път попадението не бе зачетено заради засада. Малко след това нападателят се откъсна след центъра, но вместо да подаде малко пред наказателното поле реши да стреля сам.

В 59' Мауридес пусна отличен пас към Евандро и той с хладнокръвен удар изравни за 1:1. Радостта на Нестор Ел Местро и момчетата му обаче не трая дълго и 5 минути след това домакините излязоха отново напред в резултата. След перфектно центриране от корнер отново Н Дайе се разписа, след като засече с глава.

В 76' Тиаго подаде към Евандро, но вратарят на домакинския отбор се справи без проблем. В 84' Лясков пусна пас към Мауридес,но кълбото отиде в Евандро, който обаче отправи слаб удар.

ПРЕДИ МАЧА

В първия мач, този у дома, "червените" допуснаха загуба с 1:2, и сега ще трябва да гонят дивото, за да продължат пътя си в Европа.

В състава се завръщат Николай Бодуров и Кристиян Малинов, които изтърпяха наказанията си за червени картони. Станислав Манолев, който е сред най-опитните в тима, се завръща пък след контузия. Нестор Ел Маестро няма да може да разчита на наказания заради червен картон Божидар Чорбаджийски, както и на контузените си играчи.

СТАРТОВИ СЪСТАВИ:

Копенхаген: 21. Юронен, 5. Биеланд, 7. Фишер, 8. Томсен, 10. Зека, Н`Дойе, 16. Грегуш, 19. Вавро, 20. Бойлесен, 22. Анкерсен, 29. Сков

ЦСКА: 30. Черниаскус, 27. Секулич, 25. Перейра, 5. Бодуров, 14. Лясков, 15. Малинов, 16. Пинто, 19. Десподов, 20. Тиаго, 8. Джеси, 9 Мауридес

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички