Безмилостен Анхел ди Мария разби собственоръчно Нант за триумф на Ювентус (ВИДЕО)


Безмилостен Анхел ди Мария разби собственоръчно Нант за триумф на Ювентус (ВИДЕО)
Снимка: GettyImages

1119 0

Ювентус победи безапелационно Нант като гост в решаващия мач между двата тима от плейофния кръг на Лига Европа. "Бианконерите" се наложиха над съперника си с 3:0 и с общ резултат 4:0 продължават напред във втория по сила европейски клубен турнир.

В герой за тима, воден от Максимилиано Алегри, се превърна Анхел ди Мария. Легендарният аржентинец записа първия си хеттрик с екипа на "старата госпожа", а едното от попаденията му ще бъде достоен претендент за приза "Гол на годината".

ПЪРВО ПОЛУВРЕМЕ:

Въпреки първоначалните набези на Нант посока вратата на Ювентус, възпитаниците на Масимилиано Алегри поведоха още в 5-ата минута. Домакините загубиха топката в своята половина, а тя стигна до добре покрития Анхел ди Мария. Аржентинецът избра да шутира ведната и със страхотен фалцов изстрел остави безпомощен Албан Лафонт. Гол, претендент за наградата "Пушкаш"!

Video edited on Kapwing

Именно Ди Мария бе безспорно най-добрият играч на "бианконерите" през първата част. 20 минути след първия съдийски сигнал той "навърза" всички, заобиколили го защитници, финтира дори противниковия страж и стреля. Никола Палоа се жертва, спасявайки с ръка току влизащата топка във вратата, получавайки червен картон. Това обаче не помогна на отбора му, който от дузпа отново бе наказан от аржентинската суперзвезда.

В 30-ата минута той можеше да запише и асистенция след страхотно центриране в наказателното поле. Адриен Рабио засече топката с глава, но не съумя да намери вратата. До края на първите 45 минути "бианконерите" на няколко пъти бяха напът да откажат напълно своя съперник.

Най-близо до това бе Костич, който при ситуация един на един с противниковия страж, го преодоля, но пък шутът му намери лявата греда, след което Лафонт охлади страстите.

ВТОРО ПОЛУВРЕМЕ:

Второто полувреме започна, както свърши първото - с тотално превъзходство на Ювентус и Анхен ди Мария. В самото начало аржентинецът отправи много хубав удар, който обаче бе отразен от Лафонт. Минути по-късно стражът се справи с нов такъв, но на Филип Костич.

Проблемите за Лафонт не приключиха и 20 минути след подновяването на играта изоставането на домакините можеше да стане още по-внушително. Куадрадо бе изведен зад гърба на защитниците и имаше цялото време на света да избере най-правилната опция. Вместо да подаде на празна врата, той реши да стреля и сгреши. 

Ди Мария се затвърди като безспорния играч на мача в 78-ата минута. Аржентинският голмайстор направи резултата класически, реализирайки първия си хеттрик с екипа на Ювентус.

До попадението се стигна след изсипана топка в наказателното поле на Нант. Бившият ас на ПСЖ и Реал Мадрид засече топката с глава от втора позиция. Тя бе отразена от Лафонт, но след последвало преразглеждане от ВАР се видя, че коженото кълбо все пак е пресякло голлинията.

 

Video edited on Kapwing

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички