Айнтрахт и Лайпциг мечтаят за финала в Лига Европа след победи в полуфиналите


Айнтрахт и Лайпциг мечтаят за финала в Лига Европа след победи в полуфиналите
Снимка: Getty Images

6541 0

Двата германски тима в полуфиналите на Лига Европа - Айнтрахт Франкфурт и РБ Лайпциг, гледат с копнеж към финала в Лига Европа, след като постигнаха победи в първите си полуфинални мачове в турнира.

Лайпциг победи минимално Рейнджърс у дома, докато екзекуторът на Барселона надви уест Хем с 2:1 като гост. Мачът между Айнтрахт и англичаните беше доста зрелищен и обещава емоции и в реванша.

Ето как се развиха двата сблъсъка:

Уест Хем - Айнтрахт Франкфурт 1:2 

             0:1 Кнауф 1'

             1:1 Антонио 21'

             1:2 Камада 54'

Айнтрахт шокира "чуковете" още преди да е изтекла една минута от началния съдийски сигнал. В 50-ата секунда на двубоя, след страхотна атака Буре изпрати страхотно центриране към Кнауф, който от границата на малкото наказателно поле с глава прати топката в мрежата на Ареола - 0:1!

Уест Хем можеше да се върне в мача 13 минути по-късно, но ударът на Боуен разтресе гредата на Трап. Все пак в 21' англичаните стигнаха до изравнително попадение. След статично положение Зума свали с глава за Антанио, който протегна крак, а стражът на германците за малко не спаси, но все пак топката влезе зад голлинията му - 1:1. 

Германците обаче нанесоха втори удар на домакините в 54', когато Ареола извади изстрел на Джибрил Соу, но след рикошет топката стигна до Камада и той не сгреши на поопразнената врата - 1:2! Ситуацията бе разгледана за засада, но не бе преценено да е имало такава. 

В 79' Айнтрахт можеше да сложи край на спора, когато Даичи Камада получи страхотен пас и стреля отблизо, но нацели лявата греда на Ареола. Късметът обърна гръб на Уест Хем и на Джарод Боуен, които можеха да изравнят в 90+2'. Крилото отигра с отлична задна ножица, но прати топката в напречната греда. Това бе втора такава за него в мача след тази в 14'. 

РБ Лайпциг - Рейнджърс 1:0

1:0 Анхелиньо 85'

В първите около 60 минути игра най-голямата опасност за един от двата тима дойде в 53'. Тогава Нкунку от тима на домакините стреля след нисък пас, насочвайки под напречната греда. МакГрегър обаче показа рефлекс и блокира удара. 

В 70' Нкунку стреля от чудесна позиция, но прати топката покрай страничния стълб. Лайпциг успя да пробие Рейнджърс 5 минути преди края на редовното време. След рикошет топката достигна до Анхелино малко извън наказателното поле, той не се поколеба и стреля, пращайки я във вътрешната страна на лявата греда - 1:0!

ПРЕДИ МАЧОВЕТЕ

В по-интересния двубой Уест Хем посреща екзекутора на Барселона в турнира - Айнтрахт Франкфурт. Реваншът в Германия е след една седмица.

Другата полуфинална двойка е РБ Лайпциг срещу Рейнджърс. Реваншът в Шотландия също е след седем дни.

"Чуковете" стигнаха до предпоследния етап на надпреварата, след като победиха Олимпик Лион с общ резултат 4:1. Рейнджърс пък надигра Брага в продълженията след общ резултат в двата мача 2:2.
РБ Лайпциг пък стигна до полуфиналите след общо 3:1 над Аталанта. За първи път тимът стига до тази фаза на турнира. 

"Чуковете" стигнаха до предпоследния етап на надпреварата, след като победиха Олимпик Лион с общ резултат 4:1. Рейнджърс пък надигра Брага в продълженията след общ резултат в двата мача 2:2. РБ Лайпциг пък стигна до полуфиналите след общо 3:1 над Аталанта. За първи път тимът стига до тази фаза на турнира. 

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

Рекордният трансфер на Левски и Сираков: Искаха 20 млн., а Гонзо стана историческа издънка

През този зимен трансферен прозорец Левски се раздели с двама от титулярите в нападението си - бразилците Роналдо...

Реклама
Най-четени новини

виж всички