УЕФА изхвърли белгийци от Лига Европа заради уредени мачове


УЕФА изхвърли белгийци от Лига Европа заради уредени мачове
Снимка: Guliver/GettyImages

2533 0

Белгийският отбор Мехелен изживя истинска приказка през миналия сезон, след като макар да игра във втора дивизия, успя да спечели Купата на страната. На финала победи отбора на Гент и по тоззи начин си осигури място в Лига Европа.

УЕФА обаче  взе решение да отстрани Мехелен от участие в турнира във връзка с организирането от клуба на договорени мачове от белгийския шампионат. Първоночално европейската футболна централа допусна Мехелен до участие в груповия етап на Лига Европа, но Белгийският арбиртражен съд дисквалифицира отбора за един сезон в Европа, одобрявайки решението на Кралския футболен съюз на Белгия.

УЕФА след това е преразгледала своето решение и е установила съпричаност на белгийския клуб към нелегални победи. Официалният сайт на УЕФА съобщи, че организацията с всички сили се бори с договорените футболни срещи, което се явява сериозен проблем на съвременния спорт.

В края на миналия сезон в Испания също имаше голям скандал във връзка с уредени мачове. Беше намесен и един от грандовете - ето повече подробности.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички