Съперниците на Лудогорец: "Джуджето" от германското село Хофенхайм


Съперниците на Лудогорец: "Джуджето" от германското село Хофенхайм
Снимка: Guliver/GettyImages

2251 0

Едва ли някой е предполагал, че село с едва около 3000 души население може да има футболен отбор, който да играе в европейски клубен турнир и да е фаворит. Точно такъв обаче е случаят с Хофенхайм - германски отбор от едноименното село, който завърши на 4-о място в Първа Бундеслига през миналия сезон и от години е в топ 10 на футбола в страната.

Това е безспорно най-тежкият съперник, който можеше да се падне на Лудогорец, особено от урна №3. Както е известно, "орлите" бяха във втора урна и се надяваха на далеч по-лесен жребий, но ще се изправят срещу Спортинг Брага, Истанбул ББ и вече споменатия отбор от село, който разполага с милиардер за собственик.

Около 2000 година Дитмар Хоп решава да инвестира пари в клуба, който се разраства със страхотно темпо. Само за няколко години Хофенхайм стига до професионалните нива на германския футбол, а през 2006 година започва по-сериозната инвестиция на ексцентричния собственик. И, въпреки че в Германия го критикуват постоянно заради липсата на фенове на отбора и факта, че Хофенхайм е изкуствено създаден отбор, едноименният тим е един от най-симпатичните отбори може би в цял свят.

През 2008 година отборът влиза в Първа Бундеслига и до ден днешен не е бил дори близо до това да изпадне. А след идването на Юлиян Нагелсман (едва 30-годишен футболен гений), клубът постигна най-големия си успех - класиране в топ 4 в елита.

През миналия сезон Хофенхайм записа само една загуба през първия полусезон и беше в битката за топ 3 до последно, но в края на сезона не съумя да задържи доброто си темпо и в крайна сметка завърши на 4-а позиция. Отборът игра в плейофа за влизане в Шампионска лига, но загуби от Ливърпул и сега застава на пътя на Лудогорец.

Стадион

Въпреки че Хофенхайм наброява малко повече от 3 хиляди души население, съоръжението, на което германският отбор играе, е за 30 хиляди души. Капацитетът на стадион "Рейн-Некар Арена" за европейски мачове е 25 641. Конструкцията струва 100 милиона евро и е открита през януари 2009 година.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички