Бивш играч на Лудогорец ще спира шампиона в Лига Европа


Бивш играч на Лудогорец ще спира шампиона в Лига Европа
Снимка: Getty Images/Gulliver

1957 0

Българският шампион Лудогорец попадна в тежка група в Лига Европа. Водач на групата е Спортинг (Брага), от трета урна бе изтеглен германският Хофенхайм, а от четвърта урна  Истанбул ББ.

Турският вицешампион е основан през 1990 г. и до 2014 г е под ръководството на община Истанбул. Играе домакинските си мачове на "Стадион Фатих Терим", който разполага с капацитет от 17 300 седящи места, всички от които покрити с козирка. Основните клубни цветове са оранжево и синьо. Тимът се състезава в най-високото ниво на турския клубен футбол - Турската суперлига. Отборът е финалист за Купата на Турция за сезон 2010/11 и спечелен в сезон 2016/17 г.

Отборът изигра изключително драматични мача в плейофите срещу фаворита Севиля, чиято запазена марка е именно Лига Европа. В първата среща Истанбул загуби домакинството си с 1:2.

На реванша поведе с 1:0, а след това допусна пълен обрат. Турците обаче успяха да изравнят десетина минути преди края, в последната минута дори за малко да шокират испанците и да ги изхвърлят от турнира. Любопитното в случая е, че в състава на Истанбул личи името на бившия защитник на Лудогорец Жуниор Кайсара.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

Рекордният трансфер на Левски и Сираков: Искаха 20 млн., а Гонзо стана историческа издънка

През този зимен трансферен прозорец Левски се раздели с двама от титулярите в нападението си - бразилците Роналдо...

Реклама
Най-четени новини

виж всички