Пепе измъкна Арсенал от срамна издънка на "Емиратс" в Лига Европа


Пепе измъкна Арсенал от срамна издънка на "Емиратс" в Лига Европа
Снимка: Getty Images/Guliver

2483 0

Английският гранд Арсенал затвърди впечатлението, че далеч не се намира в добра форма, но въпреки това се върна на победния път след феноменален обрат. "Артилеристите" постигнаха изстрадана победа с 3:2 на своя "Емиратс" срещу португалския Витория Гимараеш в трети мач от груповата фаза на Лига Европа, а в герой за "червените" се превърна Никола Пепе, който отбеляза две попадения.

Още в осмата минута на мача Маркъс Едуардс шокира "Емиратс", извеждайки Витория напред в резултата. "Артилеристите" отвърнаха на удара в 32-рата минута, когато Габриел Мартинели успя да изравни, но равенството трая само четири минути. 

В 36-ата минута Бруно Дуарте отново изведе Гимараеш, правейки резултата 1:2, а с това и двата състава се прибраха за 15-минутна почивка. През втората част Арсенал продължаваше да изглежда безидеен и трудно намираше пролуки през защитата на португалския тим.

10 минути преди изтичането на редовното време Никола Пепе успя да възроди своя отбор със спасително попадение, изравнявайки резултата. Чудото на "Емиратс" бе сътворено в продължението на мача, когато отново бившият нападател на Лил прониза мрежата на Витория с неспасяем удар, за да оформи крайното 3:2 и да донесе победата на своя отбор.

Арсенал запази лидерската си позиция в групата с актив от девет точки след три последователни победи. Айнтрахт е втори след трудна победа с 2:1 над Стандарт Лиеж. Витория пък пропусна да избегне ново поражение и продължава да е на дъното в таблицата без спечелена точка.

 

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

Рекордният трансфер на Левски и Сираков: Искаха 20 млн., а Гонзо стана историческа издънка

През този зимен трансферен прозорец Левски се раздели с двама от титулярите в нападението си - бразилците Роналдо...

Реклама
Най-четени новини

виж всички