Младоци на Арсенал развинтиха Айнтрахт в Лига Европа


Младоци на Арсенал развинтиха Айнтрахт в Лига Европа
Снимка: Getty Images/Guliver

2019 0

Отборът на Арсенал показа, че може и да не допуска голове, след като в откриващия си двубой от Лига Европа стигна до триумф с 3:0 над миналогодишния полуфиналист Айнтрахт във Франкфурт. Резултатът обаче е изключително лъжлив, след като битката между "орли" и "топчии" беше впечатляваща, а двамата вратари се превърнаха в своеобразни герои за своите тимове. 

В самото начало германската селекция притисна своя опонент и до 30-ата минута можеше спокойно да води с 2-3 гола. Филип Костич на два пъти и веднъж Бас Дост имаха възможност да реализират от непосредствена близост, но Емилиано Мартинес направи прекрасни спасявания, за да даде възможност на гостите да поведат в резултата, макар и с голяма доза шанс. 

Джоузеф Уилок беше изведен по лявото крило от Сака, нахлу към наказателното поле и със залъгващо движение нагласи топката на десния си крак. Ударът му рещна шпагата на играч на Айнтрахт, а след това се удари в горната греда и влетя в мрежата - 0:1. 

На старта на второто полувреме Арсенал пропусна да реализира чрез Обамееянг, който беше "отказан" от Кевин Трап, а в 56' Джака удари греда от пряк свободен удар. Последваха силни минути за Айнтрахт, в които обаче Емилиано Мартинес направи нови две отлични спасявания. 

Домакините се хвърлиха в атаки да изравнят, което остави много пространства за Арсенал да атакуват на скорост. Така в 80' при контраатака Кор спря непозволено Дани Себайос и беше изгонен от игра с втори жълт картон. Оттам нататък беше лесно за лондончани, които вкараха нови две попадения чрез Сака и Обамеянг - 0:3. 

С изявите си за "топчиите" се понравиха Уилок, който вкара 4-и гол в последните 6 европейски гостувания на отбора си, и Сака, който с вкара гол и даде асистенция. С попадението си той се превърна в най-младия "европейски" голмайстор в историята на Арсенал. 

В другата среща от групата Стандарт Лиеж имаше леки проблеми през първото полувреме с Витория Гимараеш, но се отпушиха, благодарение на автогол на Ханин, а в добавеното време Мпоку реализира за 2:0. 

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички