Защитата на Арсенал допусна обрат и се издъни срещу последния в Англия


Защитата на Арсенал допусна обрат и се издъни срещу последния в Англия
Снимка: Getty Images/Guliver

2050 0

Английският гранд Арсенал допусна грешка срещу последния в класирането на Висшата лига Уотфорд, завършвайки наравно 2:2 в мач от петия кръг на шампионата. "Артилеристите" си тръгнаха само с точка от "Викаридж Роуд", въпреки че водиха с 2:0 на почивката, а грешки в отбрана ги лишиха от победата. Двубоят дори можеше да завърши и със загуба за "артилеристите", след като в края на мача Уотфорд се оказа близо и до трето попадение.

"Стършелите" обаче напълно си заслужиха точката в мача, след като в голям период от времето бяха по-добрия отбор на терена, показвайки атакуващ футбол с много положения пред вратата на "топчиите". Пиер-Емерик Обамеянг се разписа на два пъти през първата част, докато Том Клевърли и Роберто Перейра от дузпа изравниха резултата през втората част, в която Арсенал бе по-слабият отбор на терена.

Двубоят започна с натиск на Уотфорд, който показа далеч по-добра игра от своя съперник. Постепенно обаче гостите от Лондон навлязоха в мача и започнаха да атакуват на свой ред. Натискът на "топчиите" даде резултат в средата на първото полувреме, когато голмайсторът на тима Пиер-Емерик Обамеянг получи топката в наказателното поле от Колашинац, обърна се по великолепен начин и изпрати кълбото в мрежата.

В следващите минути "артилеристите" показаха, че разполагат с една от най-силните атаки във Висшата лига, напомняйки за най-силните години на клуба. В 32-рата минута отново Обамеянг успя да се разпише след асистенция на Мейтланд-Найлс, а важна роля за попадението изигра и Месут Йозил. С това и двата отбора се прибраха на почивката.

През втората част Уотфорд отново започна с агресия, което доведе до нови грешки в отбраната на Арсенал. В 53-ата минута бившият футболист на Манчестър Юнатед Том Клевърли след грешка на Сократис. Останаха съмнения за това дали голът на домакините е бил редовен, но в крайна сметка ситуацията бе подмината от главния рефер, а преднината на Арсенал - намалена.

Последваха минути, в които Уотфорд мощно връхлетя защитата на гостите в търсене на изравнително попадение. Стигна се до няколко много добри положения, но и груби пропуски, които лишиха "стършелите" от така бленувания втори гол.

Домакините продължиха да нападат и в крайна сметка играта им даде резултат. 10 минути преди края на двубоя бе отсъден 11-метров наказателен удар за нарушение на Давид Луис, след което Роберто Перейра бе безпогрешен, за да изравни резултата. Малко по-късно Жерар Деулофеу едва не вкара трето попадение за своя отбор, с което да направи обрата в мача пълен и да изпрати Арсенал с празни ръце от "Викаридж Роуд".

Така Арсенал отново не успя да се върне на победния път, след като взе само точка от последните си два мача в първенството. "Артилеристите" пропуснаха да се изкачат до третото място във Висшата лига и да се изравнят по точки с шампиона Манчестър Сити, който допусна изненадваща загуба от новака Норич.  Що се отнася до Уотфорд, тимът допусна второ поредно равенство от началото на сезона и все още не познава вкуса на победата, след като загуби първите си три мача през сезона.

 

 

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички