Ето кои отбори се класираха за елиминационната фаза в Лига Европа тази вечер


Ето кои отбори се класираха за елиминационната фаза в Лига Европа тази вечер
Снимка: Getty Images/Guliver

1766 0

Тази вечер се изиграха 24 срещи от втория по сила европейски клубен турнир Лига Европа. Освен, че в някои от двубоите паднаха доста голове, а в други имаше късна драма, станаха ясни още някои от отборите, които тази вечер си осигуриха участие в елиминационната фаза. Преди днешните срещи единствено бившите новители на трофея Севиля и Манчестър Юнайтед и шотландският Селтик бяха сигурни участници сред най-добрите 32 в турнира. Още няколко тима се присъединиха към тях тази вечер кръг преди края на груповата фаза.

В група H, където е и българският шампион Лудогорец, стана ясно, че Еспаньол ще завърши като победител. Испанците достигнаха до равенство 2:2 на гости на Ференцварош, с което те събраха 11 точки и са с 4 повече от разградчани, които са втори. В група I също бяха решени двата тима, които продължават напред. Сент Етиен не успяха да победят у дома Гент, а Волфсбург стигна до минимален успех при гостуването си на Александрия. Така Гент и Волфсбург са сигурни за класирането си напред, а в последния кръг ще се определи кой от двата тима ще спечели групата. В група L АЗ Алкмаар стигна до късно изравняване срещу Партизан и ще прави компания на Манчестър Юнайтед във фазата на 1/16-финалите. В последния кръг на „Олд Трафорд“ двата тима ще определят победителя в групата. Въпреки загубата си с 0:1 от Краснодар, Базел ще продължи напред в турнир, като в последния кръг швейцарците ще играят, за да спечелят групата. В група К пък Брага и Уулвс направиха зрелищно равенство 3:3, но загубата на Слован Братислава срещу Бешикташ означаваше, че и двата тима ще продължат към елиминационната фаза.

В късните мачове АПОЕЛ се присъедини към класиралия се Севиля, след като надви Дюделанж с 2:0 като гост. В група D Спортинг и ЛАСК Линц спечелиха срещите си респективно срещу ПСВ Айндховен и Розенборг и също продължават напред към фазата на елиминациите. А какви ги свърши един от фаворитите за трофея Арсенал, вижте тук.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички