Лудогорец изпусна да се класира още тази вечер за елиминациите в Лига Европа


Лудогорец изпусна да се класира още тази вечер за елиминациите в Лига Европа
Снимка: Ludogorets.com

8969 0

Българският шампион Лудогорец не успя да се класира за елиминациите в Лига Европа още в четвъртък вечер. "Орлите" не успяха да задържат аванса си от 1:0 срещу ЦСКА в Москва и завършиха наравно 1:1 срещу армейците, но въпреки това остават с едни гърди пред Ференцварош в битката за второто място в групата. 

По-активен безспорно беше отборът на Виктор Гончаренко, но играчите в червени фланелки не успяха да реализират положенията си, докато Клаудио Кешеру с втората си възможност в мача материализира прекрасна контраатака на гостуващата селекция в 67'. 

Само 8 по-късно обаче обща грешка на Вандерсон и Марселиньо доведе до бърза размяна на пасове пред наказателното поле, а Ахметов изведе Чалов на чиста позиция и №9 в състава на ЦСКА реализира - 1:1. 

Големият герой на "орлите" беше Антон Недялков, който обра много центрирания и спря ключови нападения на ЦСКА, особено през първото полувреме. В края на мача пък на контраатака българите можеха да стигнат до гол, но неточните пасове провалиха опитите на гостите да се доберат до успеха. Ако "орлите" бяха спечелили, то Ференцварош щеше да търси невъзможното да спечели с 3 или повече гола в България. 

Така в Разград след две седмици Лудогорец ще търси да не загуби от Ференцварош, като унгарците допуснаха късен изравнителен гол срещу Еспаньол, който вече се бе класирал за следващата фаза на Лига Европа.  С равенството Лудогорец събра 7 точки и води с 1 на унгарския шампион, който е с 6. ЦСКА отпадна от борбата в Лига Европа, а Еспаньол е №1 с актив от 11 точки. 

ПЪРВО ПОЛУВРЕМЕ

Още в 3' Сигурсон беше повален пред наказателното поле на Лудогорец, а Влашич стреля много опасно от пряк свободен удар, но не намери целта. Само 2 минути по-късно Сисиньо напредна прекрасно по десния фланг, нахлу в наказателното поле и намери отлично Марселиньо малко пред точката за изпълнение на дузпи, но бразилският ас прати топката над вратата. 

"Червените" продължиха да натискат в първите минути и най-опасното положение дойде в 8'. Магнусон беше изведен в наказателното поле, където надигра Григоре, но ударът му от малък ъгъл излезе в аут. В следващите 20 минути ЦСКА тотално доминираше над своя опонент и стигна до много добри нахлувания към наказателното поле, но в завършващата фаза възпитаниците на Гончаренко бяха крайно неточни. 

Кучаев отправи първия точен удар в мача, след като в 29' получи топката на границата на наказателното поле и стреля, но Пламен Илиев спаси. 

В 31' Марио Фернандес напредна отлично по дясното крило и от аутлинията се опита да центрира, но топката срещна лявата ръка на Антон Недялков. Съдията обаче прецени, че дузпа не може да бъде отсъдена в този случай. Първото реално голово положение за Лудогорец дойде в 36', когато Лукоки намери отлично Кешеру на границата на пеналтерията, румънецът стреля, но Акинфеев се намеси блестящо, избивайки в корнер. 

В заключителните минути пък Антон Недялков затвърди впечатленията, че е играч на мача до момента, след като се намеси категорично при 3 много опасни атаки на ЦСКА и опази почти собственоръчно вратата на Лудогорец от гол. В 79' пък ЦСКА вкара и втори гол, след като Фернандес стреля с глава, а Чалов също с глава засече във вратата, но беше в положение на засада. 

ВТОРО ПОЛУВРЕМЕ

Втората част стартира с два неуспешни опита на Баджи да изведе Лукоки и Кешеру, които имаха сериозни пространства в половината на ЦСКА, но пасовете на халфа бяха неточни. В 57' гостите едва не изостанаха в резултата, след като защитата на Лудогорец "заспа", а Сигурсон беше изведен с остър пас отдясно в наказателното поле. Той веднага пусна подаване за Чалов, но руският национал не успя да засече топката. 

С изумителна акция в 67' българският шампион успя да матира своя опонент. С фантастичен дълъг пас на Терзиев той намери Вандерсон в наказателното поле на съперника. Вместо да стреля, той елегантно пусна на Кешеру, който беше фронтално срещу вратата - 0:1 за Лудогорец! 

Само 8 минути по-късно обаче резултатът беше изравнен. Вандерсон и Марселиньо не успяха да изнесат топката и ЦСКА получи числено предимство пред пеналтерията на Лудогорец. Дзагоев изведе Ахметов зад гърба на отбраната, а той прати кълбото към Чалов, който безпролемно пусна топката покрай Илиев - 1:1. 

СТАРТОВИ СЪСТАВИ

ЦСКА (Москва): 35. Игор Акинфеев, 2. Марио Фернандеш, 98. Иван Обляков, 20. Константин Кучарев, 25. Кристиан Бистрович, 62. Вадим Карпов, 78. Игор Дивеев, 17. Арнор Сигурсон, 8. Никола Влашич, 23. Хьордор Магнусон, 9. Фьодор Чалов

Лудогорец: 23. Пламен Илиев, 4. Сисиньо, 5. Георги Терзиев, 21. Драгош Григоре, 3. Антон Недялков, 12. Анисе, 25. Баджи, 88. Вандерсон. 84. Марселиньо, 92. Джоди Лукоки, 28. Клаудиу Кешеру

ПРЕДИ ДВУБОЯ 

Лудогорец трябва да се отърси от много тежкото поражение срещу Еспаньол преди две седмици на "Ел Прат". "Орлите" паднаха с 0:6 и това ги прати на второ място в групата с актив от 6 точки - 1 повече от Ференцварош, който тази вечер се изправя срещу вече класиралия се испански тим. Пред Лудогорец задачата изглежда по-тежка, защото ЦСКА може да е само с 1 точка, но все още има шанс да се класира напред в турнира и се намира в много добра форма. 

Независимо от крайния резултат в Москва, "орлите" ще се класират напред, ако спечелят домакинския си мач срещу Ференцварош, но победа днес позволява на възпитаниците на Станислав Генчев да се класират и с равенство срещу унгарския шампион. 

"Армейците" обаче се намират в добра форма и са в серия от 5 мача без поражение във всички турнири (3 победи, 2 равенства). Със сигурност и поражението с 5:1 в Разград се помни от играчите на ЦСКА, които ще се опитат да се реваншират за срамната загуба. 

Големите проблеми за Лудогорец са в средата на терена, тъй като Яцек Горалски е наказан, а Стефан Баджи - контузен, но все пак може и да се появи на терена. Рафаел Форстър също е наказан заради червения си картон и ще се наложи промяна в сърцето на отбраната на гостуващия тим. 

Очаквайте стартовите състави към 19:00 часа! 

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

Рекордният трансфер на Левски и Сираков: Искаха 20 млн., а Гонзо стана историческа издънка

През този зимен трансферен прозорец Левски се раздели с двама от титулярите в нападението си - бразилците Роналдо...

Реклама
Най-четени новини

виж всички