Червен картон и автогол сломиха Арсенал срещу Рен, предстои тежък реванш за лондончани


Червен картон и автогол сломиха Арсенал срещу Рен, предстои тежък реванш за лондончани
Снимка: Getty Images/Gulliver

5156 0

Арсенал загуби с 3:1 от Рен в първата 1/8-финална среща в Лига Европа. Лондончани започнаха по страхотен начин, като още в 3' Иуоби откри, но червен картон на Сократис промени ситуацията на терена и домакините стигнаха до обрат. Буриго изравни в 42', Начо Монреал си отбеляза автогол в 65', а Исмаила Сар оформи крайното 3:1. Така французите се присъединиха към Манчестър Юнайтед и Манчестър Сити като единствените отбори, които са вкарали три гола на Арсенал през 2019 година.

Срещата започна по перфектен начин за "артилеристите". Още в 3' успяха да открият резултата, като голяма грешка допусна и вратарят на домакините Кубек. Алекс Иуоби си освободи пространство на ръба на наказателното поле, топката се отби първо в гредата, но след това влезе и във вратата за 0:1. И в следващите минути гостите показаха по-добра игра, като в 12' можеха да стигнат до втори гол след бърза атака. Тя завърши с удар на Торейра, но той бе спасен от Кубек.

Две минути след това Рен получи право да изпълни пряк свободен удар от средно разстояние, но ударът на Грение мина над вратата. В 30' Арсенал изпусна не лоша възможност за втори гол. Пас в празно пространство беше овладян от Шкодран Мустафи, а топката профуча много близо до страничната греда. Малко след това лондончани организирига много добра атака, която бе спряна заради вдигната засада на Обамеянг. Повторенията обаче показаха, че такава няма.

Ситуацията пред Арсенал обаче доста се усложни, след като Сократис си изкара два жълти картона за по-малко от 10 минути и в 41' бе изгонен. Освен това при последвалия свободен удар след второто му нарушени домакините успяха и да изравнят резултата. Буриго застана зад топката, като първо се удари в стена, след което тя отново попадна в него и отправи силен удар, който бе неспасяем за Чех.

Втората част започна с натиск на домакините, които показаха, че ще търсят второ попадение на всяка цена. В 50' Буриго имаше много добър шанс да отбележи втория си гол в мача, но стреля право в Чех. След това стражът на гостите трябваше да се намеси още няколко пъти. В 60' домакините имаха претенции за неотсъдена дузпа, след като Лоран Кошчелни бутна противников играч с ръка, но реферът прецени, че такава няма.

В 65' се стигна до втори гол във вратата на Чех, но той бе отбелязан от неговия съотборник Начо Монреал, който вмести да изчисти топката я прати в мрежата.

В 69' Бен Арфа получи пас по трева на границата на наказателното поле и шутира към десния ъгъл. Петър Чех обаче извади добър рефлекс, за да блокира опита. В следващите минути опасните положения намаляха, но две минути преди края домакините стигнаха и до трето попадение. Исмаила Сар насочи топката в десния ъгъл след блестящо центриране, като ударът му с глава нямаше как да се отрази от Чех.

ПРЕДИ ДВУБОЯ

Лондончани ще бъдат в този мач без Бейерин, Холдинг и Уелбек, които са трайно отсъстващи заради контузии. Освен това Лаказет е наказан и също няма да участва. Домакините пък ще бъдат без Данзе, Диало и Баал, които са контузен, както и без наказания Траоре.

Столичният английски тим е в добра форма и е спечелил 3 от последните си 5 мача във всички турнири. В Лига Европа Рен се представя на ниво у дома и е загубил само една от последните си четири домакински срещи през този сезон - от Динамо Киев в груповата фаза, а освен това достигна до 2 победи в мачовете във Франция.

СТАРТОВИ СЪСТАВИ:

РЕН: Кубек, Зефан, Да Силва, Мексер, Бансебайни, Буриго, Андре, Грение, Сар, Убу, Бен Арфа

АРСЕНАЛ: Чех, Монреал, Кошчелни, Сократис, Мустафи, Джака, Торейра, Иуоби, Йозил, Мхитарян, Обамеянг

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички