Интер е първият отбор, който оцеля срещу Айнтрахт в Европа


Интер е първият отбор, който оцеля срещу Айнтрахт в Европа
Снимка: Guliver/GettyImages

3608 0

Приятната изненада в европейските клубни турнири Айнтрахт Франкфурт остава непобеден в Европа и срещу позагублия блясъка си италиански колос Интер. Двата отбора звършиха при резултат 0:0, като домакините имаха куп шансове да се доберат до успеха през второто полувреме, но ги пропиляха.

Интер започна по-уверено срещата, а в 21' дори получи право да изпълни дузпа, макар и за спорно нарушение на Фернандес срещу Мартинес. Трап обаче спаси 11-метровия наказателен удар, а до края на мача Айнтрахт властваше на терена.

Главният рефер отмени гол на Айнтрахт в началото на второто полувреме, а също така не отсъди и дузпа за германската селекция за нарушение срещу Алер. В края на мача Ханданович се отчете с няколко ключови спасявания, с които запази нулевото равенство.

За пръв път през сезона в Европа у дома Айнтрахт не успява да се разпише, като до момента във всеки един от мачовете тимът от Франкфурт бележеше поне по 2 гола. Реваншът е след седмица на "Джузепе Меаца".

ПЪРВО ПОЛУВРЕМЕ

Срещата започна с по-добри действия на Интер, а на два пъти вратата на домакините беше сериозно застрашена, но Мартинес и Перишич бяха неточни в завършващата фаза.

В 22' Гостите получиха шанс да поведат в резултата след изключително дискусионна дузпа. Н'Дика успя да заеме добра позиция срещу Мартинес, но нападателят се хвърли на тревата, а съдията отсъди 11-метров наказателен удар. Трап обаче реагира отлични при удара на Брозович и изби в корнер - все още 0:0.

Пропускът даде импулс в играта на Айнтрахт, като фланговете на тима заработиха на по-високи обороти, а защитата на "нерадзурите" сериозно изнемогваше. На няколко пъти обаче Йович и Гачинович сбъркаха сериозно в завършващите подавания, а това доведе и до липсата на голове през първото полувреме.

ВТОРО ПОЛУВРЕМЕ

Втората част започна с мощен натиск на домакините, които търсеха бърз гол и го постигнаха, но попадението беше отменено заради засада на Халер. В 52' отново той беше препънат в наказателното поле, но съдията подмина ситуацията, която беше сходна на тази от първото, при която Интер получи дузпа.

В 70' Айнтрахт беше близо до първия гол в срещата. След центриране на Да Коща в наказателното поле двама защитници покриха Халер, но изненадващо Хинтерегер се беше включил в нападението и беше оставен сам срещу вратаря. Той стреля с глава от 5 метра, но беше много неточен в завършващата фаза.

В последните 20 минути Ханданович отрази 3 много опасни удара на Йович, Хинтерегер и Костич, докато резервата Пасиенсия имаше златен шанс да донесе успеха 2 минути преди края, но стреля неточно от малък ъгъл - 0:0 краен резултат.

СТАРТОВИ СЪСТАВИ

Айнтрахт: Трап, Хасебе, Хинтерегер, Н'Дика, Костич, Да Коста, Роде, Фернандес, Гачинович, Йович, Халер

Интер: Ханданович, Асамоа, Скриниар, Де Фрай, Д'Амброзио, Брозович, Весино, Борха Валеро, Политано, Перишич, Мартинес

ПРЕДИ ДВУБОЯ

Айнтрахт се наслаждава на най-добрия си футбол от началото на сезона, след като германците са в серия от 3 поредни категорични победи, а освен това нямат загуба през настоящата година. Отборът е особено убедителен в Лига Европа, където има цели 7 победи и едно равенство (2:2 като гост на Шахтьор в първата фаза на елиминациите).

Интер е отбор с много сътресения напоследък, а драмата около Мауро Икарди определено влияе на представянето на отбора. "Нерадзурите" имаха късмет да се изправят срещу Рапид Виена в предишния кръг и нямаха никакви проблеми (общ резултат 5:0), но от началото на годината отборът вече натрупа 3 загуби, и то срещу непретенциозни съперници (Торино, Каляри и Болоня).

Двата отбора за пръв път се изправят един срещу друг в европейски клубен турнир, а единствената им среща беше приятелска през 2014 година, когато Айнтрахт спечели с 3:1.

Очаквайте стартовите състави към 18:55 часа!

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички