10 от Атлетико нанесоха тежък удар по амбициите на Арсенал


10 от Атлетико нанесоха тежък удар по амбициите на Арсенал
Снимка: Getty Images/Guliver

8567 0

Финал преди финала. Така беше определен сблъсъкът Арсенал срещу Атлетико Мадрид, а "дюшекчиите" направиха решаваща крачка към финала. Възпитаниците на Диего Симеоне стигнаха до 1:1 в английската столица, и то след като играха с човек по-малко в продължение на над 90 минути от срещата.

Още в 9' на срещата Симе Вържалко беше изгонен от игра за втори жълт картон. Футболистите на Атлетико полудяха, а Диего Симеоне реагира много бурно на всяко едно положение в следващите 2 минути и също беше изгонен - двоен удар за гостите. Въпреки това те изиграха добри 45 минути и удържаха натиска на съперника, а в края на полувремето Гризман изпусна отлично положение за своя тим.

Все пак в 60' домакините разбиха стената на испанския тим, като Лаказет вкара с глава 3-ия си гол в турнира. Ужасяваща грешка на Косчелни обаче коства успеха на Арсенал. Той подари топката на Гризман, който остана сам срещу вратаря, не успя да го преодолее напълно, но след рикошет в крака на Оспина коженото кълбо остана в игра и Гризман го довкара във вратата - 1:1.

"Дюшекчиите" взеха това, за което отидоха в Лондон, а именно да отбележат гол. Фактът, че това стана с 10 души на терена ще даде допълнително самочувствие на испанския тим преди реванша след седмица на "Уанда Метрополитано".

ПЪРВО ПОЛУВРЕМЕ

Още в 5' Уелбек беше изведен по дясното крило, а той центрира отлично за Лаказет. Нападателят стреля атрактивно от движение, но топката удари гредата. Само минута по-късно Начо Монреал центрира отлично за френския таран, той стреля с глава, но Облак спаси по фантастичен начин - сериозен начален натиск на "топчиите".

Още във 2' на мача Симе Вържалко влезе по безумен начин в краката на Уилшър и получи жълт картон. Само 8 минути по-късно той отново извърши грубо нарушение, този път срещу Лаказет, а реферът му показа втори жълт картон - спорно, но заслужено отсъждане.

В 12' и Диего Симеоне беше изгонен от скамейката на гостите, след като не спря да протестира срещу съдията Тюрпен. Реферът не издържа и изгони и него.

Това вдъхнови домакините, които заредиха положение след положение, а на два пъти отлични положения изпусна Уилшър, който беше спрян от Облак. В 21' пък Косчелни получи отлична топката в наказателното поле и необезпокояван прати топката встрани от вратата, въпреки че беше на едва 5 метра от голлинията. В 24' пък имаше съмнения за нарушение на Диего Годин срещу Алешандре Лаказет в пеналтерията на гостите, но сигнал на съдията не последва, а повторенията показаха, че френският стрелец е симулирал.

Чак след 30' Атлетико успя да изнесе топката в половината на Арсенал и създаде добро положение. След центриране в наказателното поле Косчелни не изчисти убедително и тя попадна в Гризман на дъгата на наказателното поле. Ударът му с десния крак беше точен, но прекалено слаб и Оспина улови.

В 37' Томас Партей мина като на парад през защитата на Арсенал, нахлу в наказателното поле и успя да подаде на Гризман. Ударът на нападателя обаче беше право в Оспина и той отрази - златен шанс за гостите, пропилян от нападателя.

Минута преди края на първото полувреме Арсенал отново допусна нападател на гостите да овладее в наказателното поле. Кореа беше намерен между централните бранители, съумя да се освободи достатъчно, за да бие, но прати топката над вратата.

ВТОРО ПОЛУВРЕМЕ

Втората част на срещата започна с проблеми и за двата отбора, които трудно правеха атаки. На почивката треньорският щаб на Атлетико реши да измести Гризман като ляв външен халф, който да помага на Партей. Това изолира Уелбек от играта в началото на втората част.

В 60' Арсенал най-накрая преодоля стената пред Ян Облак. Гризман овладя пред наказателното поле, но остави Монреал да му отнеме топката. Тя отиде в Йозил, който пусна на крилото за Уилшър, а той от аутлинията прати топката точно на главата на Лаказет - 1:0.

Това успокои играта на Арсенал и отборът заигра още по-уверено, но пък попадението не промени тактиката на Атлетико. Гостите продължиха да се бранят отлично и, въпреки обръча около вратата, "артилеристите" нямаха добри положения за отбелязване на втори гол.

В 82' обаче домакините сбъркаха фатално. Уелбек загуби топката пред наказателното поле на гостите, а тя веднага беше насочена в противниковото поле. Косчелни не успя да я отиграе и тя остана за Гризман, който остана сам срещу вратаря. Нападателят стреля между краката му, вратарят успя да играе с топката, но тя остана в игра - удар на празна врата и 1:1.

В 86' с блестяща намеса се отличи Облак, който спаси почти невъзможен удар на Рамзи с глава в далечния ъгъл. 3 минути по-късно отново Рамзи беше на стрелкова позиция, но ударът му беше блокиран - отчаян натиск на Арсенал. Усилията на отбора обаче стигнаха само за още един удар на Рамзи, който с нищо не затрудни вратаря на гостите - 1:1 краен резултат.

СТАРТОВИ СЪСТАВИ

Арсенал: Оспина, Бейерин, Мустафи, Косчелни, Монреал, Уилшър, Рамзи, Джака, Йозил, Уелбек, Лаказет

Атлетико Мадрид: Облак, Вържалко, Хименес, Годин, Лукас Ернандес, Партей, Саул Нигес, Коке, Кореа, Гризман, Гамейро

ГЛЕДАЙТЕ НА ЖИВО:

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички