За пръв път от години: Има нов фаворит за "Златната топка"


За пръв път от години: Има нов фаворит за "Златната топка"
Снимка: Guliver/GettyImages

5480 0

Изненадващо или не, изиграването на първите полуфинали в Шампионска лига представи на света съвсем нов фаворит за Златната топка. В последните 10 години Кристиано Роналдо и Лионел Меси се редуваха кой да е №1 и №2 не само за наградата, но и в очите на букмейкърите. В света на спортните залози обаче настъпи промяна - за пръв път от години фаворит №1 не е нито Лео, нито CR7.

Новият №1 в очите на букмейкърите е Мохамед Салах - звездата на Ливърпул, който прави сензационен сезон под ръководството на Юрген Клоп. Той има 43 гола и 12 асистенции във всички турнири през настоящата година, а в полуфинала срещу Рома вкара 2 гола и даде 2 асистенции за успеха на своя тим с 5:2. Когато той беше изваден от терена, Ливърпул водеше с 5:0. Ставката за негов успех е 2.50, според "Sky Bet". 

Промяната в лидерството се дължи на слабото представяне на Кристиано Роналдо срещу Байерн Мюнхен в сряда вечер. Португалската звезда не беше фактор в мача, но въпреки това Реал Мадрид надделя с 2:1. Заради представянето му коефициентът за негов успех за "Златната топка" се смъкна до 2.75 и по този начин той остана на второ място - зад умопомрачителния през сезона Салах.

Следващ в класирането е Лионел Меси, за когото се приемат залози със ставка 4.75, а Де Бройне и Неймар затварят топ 5 с по 12 коефициент за успех в спора за най-престижната индивидуална награда.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

Рекордният трансфер на Левски и Сираков: Искаха 20 млн., а Гонзо стана историческа издънка

През този зимен трансферен прозорец Левски се раздели с двама от титулярите в нападението си - бразилците Роналдо...

Реклама
Най-четени новини

виж всички