Златна резерва и Кристиано Роналдо донесоха нова победа на Ювентус в Серия А (ВИДЕО)


Златна резерва и Кристиано Роналдо донесоха нова победа на Ювентус в Серия А (ВИДЕО)
Снимка: Getty Images/Guliver

7109 0

Шампионът на Италия Ювентус записа нова победа в Серия А. Играчите на Масимилиано Алегри се наложиха трудно с 2:1 като гости над Лацио, като в голяма част от срещата "старата госпожа" изоставаше в резултата.

През първите 45' домакините бяха по-дейният тим и редовно притесняваха Войчех Шчезни. Те успяха да открият в началото на втората част, когато при центриране от корнер топката падна на главата на Емре Джан и влетя доста нелепо в собствената му врата. Алегри направи ключова смяна 20' преди края, когато Жоао Кансело се появи в игра на мястото на Дъглас Коща и след само 4' успя да изравни.

Кансело бе с основна заслуга и за победното попадение, след като бе фаулиран от Лулич в края на срещата, за което напълно очаквано Ювентус получи право да изпълни дузпа. Зад топката застана Кристиано Роналдо, който не постави под никакво съмнение изпълнението си и донесе нови три точки в сметката на тима си.

Това бе 19-а победа за "черно-белите" и те вече са с актив от 59 точки. По този начин "дърпат" с 11 пред втория Наполи. Лацио пък не успя да се доближи до Милан и Топ 4 и остава на шестата позиция в класирането с 32 пункта.

Срещата на "Стадио Олимпико" започна равностойно, а първата реална опасност бе създадена от Хуан Кореа. 11-ката на Лацио проби по левия фланг преди да бъде пресрещнат от Леонардо Бонучи. При ситуацията защитникът падна много неприятно на глезена си, но за момента продължава участието си в срещата. Минутата е 11.

Не закъсня и първата ситуация, при която Войчех Шчезни трябваше да се намесва. В 19' Марко Пароло получи пред наказателното поле след продължителна атака на "орлите", но ударът му бе прекалено слаб, за да застраши стража на Ювентус.

В 27' отното Шчезни се намеси успешно, за да улови кълбото и да започне бърза атака за своя тим. Топката моментално се озова в краката на Дъглас Коща, който напредна през средата на терена. По двата фланга имаше подкрепа от Кристиано Роналдо и Паоло Дибала, но бразилецът реши да играе сам и кълбото му бе отнето от защитата в синьо.

Все пак Бонучи не успя да доиграе полувремето и още в 43' бе заменен принудително от Джорджо Киелини. Още в следващата минута Чиро Имобиле можеше да открие, като отправи удар, който обаче защитник на Юве изби в корнер от гол линията.

През втората част силната игра на Лацио продължи и те излезнаха напред в резултата малко преди да измине час игра на "Стадио Олимпико". При центриране от корнер никой не засече топката, която в малкото наказателно поле падна на главата на Емре Джан и не остави никакви шансове на Шчезни - 1:0.

В 70' Масимилиано Алегри направи последната си смяна, като Жоао Кансело се появи на мястото на Дъглас Коща. Само 4' по-късно резервата на шампионите свърши работата, за която се появи в игра и изравни резултата.

3' преди края на срещата Лулич извърши нарушение в наказателното поле срещу Кансело, който продължи със силната си игра. Марко Гуида нямаше друг избор освен да посочи бялата точка, като Кристиано Роналдо се възползва от ситуацията и отбеляза победния гол за гостите. 

Преди мача

Отборите на Лацио и Ювентус се изправят един срещу друг в дербито на 21-я кръг от италианската Серия А

Шампионът Ювентус гостува на "Стадио Олимпико" за здрава битка с играчите на Симоне Индзаги. "Старата госпожа" ще има възможността да увеличи още аванса си на върха, след като вчера Наполи не успя да спечели срещу Милан. При нови три точки в актива на Юве, те ще имат на сметката си 59 пункта и ще имат аванс от 11 пред неаполитанци. "Орлите" при успех пък могат да се изравнят именно с "росонерите" на петатат позиция с по 35 точки. 

Ювентус е най-стабилният отбор от началото на сезона и заслужено са с толкова комфортна разлика и то в средата на кампанията. Футболистите на Масимилиано Алегри записаха 18 победи и само два равни от 20 срещи. При Лацио нещата стоят по по-различен начин - 9 победи, 5 равенства и 6 поражения.

СЪСТАВИ:

Лацио: Стракоша, Раду, Уолъс, Бастос, Пароло, Луис Алберто, Лейва, Милинкович-Савич, Лулич, Кореа, Имобиле

Ювентус: Шчезни, Сандро, Ругани, Бонучи, Де Силио, Джан, Бентанкур, Матюиди, Коща, Дибала, Роналдо

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

Рекордният трансфер на Левски и Сираков: Искаха 20 млн., а Гонзо стана историческа издънка

През този зимен трансферен прозорец Левски се раздели с двама от титулярите в нападението си - бразилците Роналдо...

Реклама
Най-четени новини

виж всички