Златан Ибрахимович напуска Милан през лятото, за да даде път на младите


Златан Ибрахимович напуска Милан през лятото, за да даде път на младите
Снимка: Getty Images/Guliver

2725 0

Суперзвездата на Милан Златан Ибрахимович няма да поднови своя контракт с "росонерите" и ще напусне отбора през лятото, твърди авторитетното италианско издание Gazzetta dello Sport. 38-годишният нападател се завърна в Милано през тази зима, като подписа краткосрочен договор до лятото, но изглежда, че той няма да бъде удължен.

Причината, която изтъкват от Gazzetta е, че треньорският щаб ще се опита да гради атаката на своя отбор около 20-годишния нападател Рафаел Леао. Талантливият португалец акостира на "Сан Сиро" през миналото лято срещу колосалната сума от 35 млн. евро. До момента обаче неговият потенциал остана не докрай разкрит, а някои смятат, че причината за това е Ибра.

След напускането на шведската звезда през лятото се очаква тъкмо Леао да поведе атаката на "росонерите" и да започне да блести с изявите си на терена. Изпълнителният директор на Милан Иван Газидис вече даде заявка за концепция за развитие на отбора, включваща предимно млади и талантливи футболисти. От италианското издание подчертават, че Рафаел Леао ще трябва значително да надгради върху тактическите и техническите си умения, ако иска да се впише в отбора.

Междувременно SportLive събра част от най-запомнящите се цитати от Златан Ибрахимович, изградили репутацията му (повече по темата четете тук).

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички