Защо Кристиано Роналдо никога не би си разменил фланелка с играч на Рома


Защо Кристиано Роналдо никога не би си разменил фланелка с играч на Рома
Снимка: Getty Images/Guliver

2288 0

Суперзвездата на Ювентус Кристиано Роналдо никога няма да размени фланелката си с футболист на Рома, а зад причината се крие 14-годишна история. Още докато е играч на Манчестър Юнайтед, Роналдо се изправя срещу "вълците" в Шампионска лига, а след тези мачове остава със смесени чувства към италианския гранд.

През 2007-а Юнайтед среща Рома в Шампионска лига, като успява да отстрани римляните с общ резултат 8:3, след като ги разгромява на "Олд Трафорд" със 7:1. В онзи знаменит мач в Манчестър Кристиано е една от звездите на вечерта, а след срещата коментира: "Когато беше 6:0, те (играчите на Рома) ме призоваха да спра да дриблирам."

"Други (играчи) пък се опитваха да ме наранят. Рома? Няма играч от техния отбор, с който бих си разменил фланелката", споделя Роналдо пред "Дейли Експрес". През въпросния сезон 2006/07 португалецът се утвърждава като ключов играч в редиците на сър Алекс Фъргюсън, а през 2008-а печели първата си от общо пет "Златни топки".

В онези години Роналдо се подвизава предимно на фланга, откъдето тормози всяка една противникова отбрана с бързите си крака и невероятен дрибъл. По-рано през същия сезон в Шампионска лига Роналдо записва цели 20 дрибъла в един мач срещу Бенфика. След това кариерата му преминава през Реал Мадрид, за да стигне през 2018-а до Ювентус, където започва да се изправя по-често срещу тима на Рома.

2020 година се оказа поредната успешна в кариерата на Роналдо, който позволи на големия му конкурент Лионел Меси да го задмине само по един показател. Кой е той - вижте в този материал на SportLive.bg

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички