Всички трансфери на Алваро Мората до момента надхвърлиха 200 млн. евро


Всички трансфери на Алваро Мората до момента надхвърлиха 200 млн. евро
Снимка: Getty Images/Guliver

4497 0

Сделката, която прати Алваро Мората в Ювентус под наем ще помогне да надмине 200 милиона евро в общите трансферни суми по време на кариерата му. Нападателят ще се присъедини отново към бившия си клуб в Торино срещу 10 милиона евро под наем от Атлетико Мадрид за цял сезон.

Завръщането на нападателя в Италия означава, че 27-годишният футболист никога не е оставал в един клуб повече от два сезона. Мората за пръв път стигна до първия отбор на Реал Мадрид през сезон 2012/13 и остана в състава на Карло Анчелоти и за следващата кампания.

През лятото на 2014 г. той премина в Ювентус за 20 млн. евро, като сделката включваше и клауза за обратно изкупуване от мадридчани. Реал се възползва от тази клауза от 30 милиона евро две години по-късно, за да върне нападателя на "Бернабеу" през 2016 година. Въпреки че остана зад Кристиано Роналдо и Карим Бензема в състава, Мората след това спечели преминаване в Челси за 80 млн. евро през лятото на 2017 г.

Испанецът не се адаптира към Висшата лига и само след 18 месеца се завърна в Ла Лига , като се присъедини към Атлетико под наем. В края на 18-месечния си наем, това лято Мората премина постоянно към "дюшекчиите" срещу 65 млн. евро.

Само няколко седмици след като Атлетико плати задължителната си такса, за да подпише нападателя за постоянно, Мората получи обаждането от Андреас Пирло да се върне в Юве. Сумата за наем от 10 милиона евро общата такса за трансфер достига 205 милиона евро за всички трансфери в кариерата му.

А Ювентус вече започна своя сезон в Серия А, като "бианконерите" спечелиха с 3:0 срещу Сампдория. Един от головете бе дело на Кристиано Роналдо, който записа впечатляващо постижение (ВИДЕО).

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички