Обвиниха Луис Суарес в измама на изпит по италиански


Обвиниха Луис Суарес в измама на изпит по италиански
Снимка: Getty Images/Guliver

3335 0

Нападателят на Барселона Луис Суарес бе обвинен в измама на тест по италиански език, който трябвало да премине, за да си гарантира трансфер в Ювентус по-рано този месец.

"По време на разследването се появиха нередности в изпита, направен от Луис Суарес за придобиването на италианско гражданство. Според разследването, темите са били договорени предварително и резултатът е бил ясен преди провеждането на самия изпит, като кандидатът е демонстрирал само елементарни познания по италиански език", се казва в изявление на офиса на прокуратурата в Перуджа и местното издание Guardia di Finanza.

Уругвайският нападател изглеждаше близо до преминаване в Торино и се опита да си извади италиански паспорт чрез жена си, която е гражданка на страната. Това щеше да му позволи да се регистрира като гражданин на Европейския съюз и нямаше да наруши квотата на Юве за трансфери извън ЕС, която е двама души. Той пътува до Перуджа, където минал необходимата процедура, но властите сега разследват нередности в изпита му. Предвид пропадането на трансфера в Юве, Суарес сега е сериозно спряган за преминаване в Атлетико Мадрид, но според някои медии сделката е под въпрос, като от Барса се надяват да спечелят пари от споразумението.  

А Ювентус вече започна своя сезон в Серия А, като "бианконерите" спечелиха с 3:0 срещу Сампдория. Един от головете бе дело на Кристиано Роналдо, който записа впечатляващо постижение (ВИДЕО).

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички