След наказанието на Ювентус: Барселона се оглежда за звездите на италианския тим


След наказанието на Ювентус: Барселона се оглежда за звездите на италианския тим
Снимка: Getty Images

3021 0

Отнемането на 15 точки от актива на Ювентус заради финансови измами предизвика истинско земетресение в италианския клуб. "Бианконерите" ще обжалват това решение, но към момента изглежда малко вероятно да има обрат по казуса.  Точките, които отборът загуби, могат да доведат до сериозни икономически и спортни последици за настоящето и бъдещето на клуба. А европейските клубове от най-високо ниво следят ситуацията, за да видят какво ще се случи с играчите им.

Юве се смъкна на 14 точки от местата в Шампионска лига и може да пропусне надпреварата през следващата година. Ясно е, че "Старата госпожа" ще трябва да поднови отбора през следващия сезон, а част от големите звезди може да бъдат продадени.

Спортният директор на Барса - Матеу Алемани, вече обясни, че каталунският клуб ще трябва да бъде много внимателен към възможностите предвид финансовото състояние на клуба. Голямо внимание е поставено върху играчите, които прекратяват договорите си. Също така са готови и да прегледат потенциални сделки, които ще са финансово изгодни. И в Юве има няколко играчи, които могат да се впишат.

Списъкът е дълъг и включва халфа Мануел Локатели, който вече беше в полезрението на Барса в миналото, младока Фабио Мирети, Адриен Рабио, който е свободен през лятото, както и и нападателите Федерико Киеза и Душан Влахович. Киеза изглежда идеалното крило за отбора, докато Влахович беше в списъка на Шави преди подписването на Левандовски. Юве и Барса винаги са поддържали много добри отношения, така че нито една сделка не е за изключване. А кой е един от първите играчи, с когото Юве смята да се раздели - вижте в този материал.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

Рекордният трансфер на Левски и Сираков: Искаха 20 млн., а Гонзо стана историческа издънка

През този зимен трансферен прозорец Левски се раздели с двама от титулярите в нападението си - бразилците Роналдо...

Реклама
Най-четени новини

виж всички