В Ювентус намериха начин да си върнат 15-те точки, без да твърдят, че са невинни


В Ювентус намериха начин да си върнат 15-те точки, без да твърдят, че са невинни
Снимка: GettyImages

1307 0

Италианският гранд Ювентус е намерил начин да отмени санкцията за 15 точки, която получи преди няколко месеца. Ако "бианконерите" сега прибавят толкова точки към актива си, то те ще са равни с втория Интер, който е с 50 пункта - 15 по-малко от лидера Наполи.

Престижното италианскот издание Gazzeta dello Sport информира за големите надежди на "бианконерите", че ще успеят. Както е известно, наказанието им бе наложено след финансово разследване в периода 2018-2021.

Изданието пише, че адвокатите на гранда от Торино са забелязали, че могат да оспорват факта, че са съдени за действия, които са преди официалното започване на разследването. Това би значело, че някои документи са невалидни за казуса поради датата.

За целта клубът трябваше да получи разрешение за получаването на документ, който не е публичен. В него може да се види официалната кореспонденция между COVISOC (органът в Италия за финансов контрол) и прокурора.

В крайна сметка Юве е получил въпросните документи, след като на няколко пъти му бяха отказвани. Те ще са в основата да поискат отмяната на санкцията. В тях пише, че е започнато на 21-ви април, което дава на обвинителите 60 дни от този ден, за да съберат информация. Всеки документ, изискан от тях след 14 юли същата година, е невалиден за разследването.

Наскоро пък се появи информация, че Ювентус ще плаща милиони, за да си върне свой бивш футболист, който сега играе под наем в клуба.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

Рекордният трансфер на Левски и Сираков: Искаха 20 млн., а Гонзо стана историческа издънка

През този зимен трансферен прозорец Левски се раздели с двама от титулярите в нападението си - бразилците Роналдо...

Реклама
Най-четени новини

виж всички