Рома подчини Ювентус на препълнен "Олимпико" и влезе в топ 4 на Серия А (ВИДЕО)


Рома подчини Ювентус на препълнен "Олимпико" и влезе в топ 4 на Серия А (ВИДЕО)
Снимка: Getty Images

2948 0

Рома сломи Ювентус в дербито от 25-ия кръг на италианската Серия А. "Вълците" се наложиха с минималното 1:0 на своя "Олимпико" и си пробиха път към топ 4 в таблицата.

Човекът, който донесе успеха на Жозе Моуриньо и компания бе Джанлука Манчини. Италианецът нанесе страхотен удар извън наказателното поле в 53', не остави никакъв шанс на Войчех Шчесни и вкара единствения гол в срещата.

През по-голямата част от мача Рома стоеше по-добре на терена и не даваше шансове на Юве да пробие "желязната" защита.  "Бианконерите" имаха своите шансове, но страхотни намеси на Руи Патрисио отказаха Душан Влахович, Анхел Ди Мария многократно.

В края на срещата емоциите взеха връх и Мойс Кийн бе изгонен за адски неспортсменско изритване в краката на футболист на Рома.

"Джалоросите" вече са четвърти в таблицата с актив от 47 точки. Юве пък е на осмата позиция с 35 пункта.

ПЪРВО ПОЛУВРЕМЕ

Срещата в Рим започна по чудесен начин за гостите. В 4' Душан Влахович получи пас в наказателното поле и опита техничен удар от точката за изпълнение на дузпа, но не затрудни по никакъв начин Руи Патрисио, който направи рутинно спасяване. Юве продължи да владее инициативата и в следващите минути. Момчетата на Алегри разиграваха със спокойствие в половината на Рома, но положенията пред Патрисио липсваха.

В следващите минути обаче "вълците" се върнаха лека-полека в мача. Пауло Дибала си пробва мерника в 27' с хубав, техничен удар, който обаче бе спасен зрелищно от Войчех Шчесни и полякът опази мрежата си суха. Хубаво е да се отбележи и уникалната атмосфера на "Олимпико". Феновете на "джалоросите" не спрели да пеят своите песни от самото начало на мача.

Ювентус беше много близо до гола в 44'. Адриен Рабио се извиси над всички и засече центриране с глава. Патрисио обаче запази хладнокръвие и направи фантастично спасяване, за да запази резултата 0:0 на почивката

ВТОРО ПОЛУВРЕМЕ

Втората част не можеше да започне по-добре за домакините. Момчетата на Специалния излязоха по-мотивирани на "Олимпико" и закономерно откриха резулата в 53'. Манчини получи хубав пас пред границата на наказателното поле и с много силен удар не остави шансове на Шчесни - 1:0 за Рома.

Video edited on Kapwing

В 59' Хуан Куадрадо си пробва късмета от далечна дистанция от пряк свободен удар, но опитът му "облиза" страничния стълб на Патрисио. Малко по-късно пък Крис Смолинг можеше да отбележи с глава от непосредствена близост, но Шчесни спаси. След това се стигна до спречкване между Филип Костич и двама футболисти на домакините, а сърбинът получи жълт картон за действията си.

В 78' Ди Мария нанесе хубав удар извън наказателното поле. но Руи Патрисио реагира подобаващо. Лютата битка на "Олимпико" продължи с пълна сила, а емоциите взеха връх в 91'. Мойс Кийн изрита много неспортсменски футболист на "вълците" и бе директно изгонен от арбитъра. 

СТАРТОВИ СЪСТАВИ

Рома: Патрисио, Манчини, Смолинг, Ибанес, Залевски, Кристанте, Матич, Вайналдум, Спинацола, Дибала, Пелегрини

Ювентус: Шчесни, Данило, Бремер, Сандро, Куадрадо, Локатели, Фагиоли, Рабио, Костич, Ди Мария, Влахович

ПРЕДИ МАЧА

Домакините от Рома ще направят всичко възможно да се доберат до трите точки, тъй като борбата им за влизане в топ 4 и място в Шампионска лига продължава с пълна сила. От другата страна, Ювентус, на когото му бяха отнети 15 точки поради наказание, се намира на седмата позиция.

Именно "бианконерите" са отбора, който се намира в по-добрата форма. Момчетата на Макс Алегри са с актив от 4 поредни победи и 1 поражение в последните си пет мача в италианския елит. Хората на Моуриньо пък бяха победени от последния в класирането - Кремонезе, и са с 2 загуби, 2 успеха и 1 реми в последните си пет.

Последната среща между двата тима, която се игра през месец август, завърши при резултат 1:1 на "Алианц" в Торино. Тогава голмайсторите бяха Душан Влахович и Тами Ейбрахам. Под въпрос за днешната среща са Де Шилио и Мирети за Юве, а Моу може и да не разчита на Лоренцо Пелегрини, който лекува заболяване.

Главен арбитър на днешния сблъсък ще бъде Федерико Мареска.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички