В Италия: Все пак отнемат точки на Ювентус, има само една неяснота


В Италия: Все пак отнемат точки на Ювентус, има само една неяснота
Снимка: GettyImages

1807 0

Според информационната агенция ANSA следващото изслушване от Федералния апелативен съд относно наказанието за точки на Ювентус ще бъде на 22 май. Това означава, че е възможно всяко наказание да бъде приложено към настоящия сезон.

Все пак ще бъдат отнети точки на Ювентус?

Припомняме, че бе взето решение да се отмени наказанието от 15 точки и върна въпроса във Федералния апелативен съд, като поиска допълнителни разяснения и промени въз основа на новите доказателства.

Той ефективно отстрани няколко члена на борда от случая, но потвърди основната присъда. А именно, че Ювентус е нарушил член 4 в системата на спортното правосъдие, този, който засяга честната игра. Поради това клубът беше признат за виновен в изкуствено завишаване на трансферните такси, за да увеличи капиталовите печалби и да балансира финансите си, с намерението да подобри своите спортни резултати.

Това означава, че наказанието от точки все още е почти сигурно и най-вероятно ще бъде девет точки, цифрата, която прокурорът Джузепе Чине първоначално поиска. Основният въпрос сега е дали наказанието се прилага за сезон 2022-23 или се отлага за кампания 2023-24. Ако делото се гледа на 22 май, изглежда вероятно наказанието ще бъде за текущия сезон, което ще изхвърли Юве от местата в Шампионска лига. По-рано Масимилано Алегри обяви, че клубът не се притеснява от наказания, защото има специална броня.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Стотици милиони: Колосалната точна сума пари, която Григор Димитров е заработил през цялата си кариера

Наскоро най-добрият български тенисист Григор Димитров отбеляза 600 поредни седмици в топ 100. Гришо се сблъска...

Реклама
Най-четени новини

виж всички