В Италия: Потърсиха Валери Божинов като експерт - той "клъвна" лидера на Ювентус и му даде съвет


В Италия: Потърсиха Валери Божинов като експерт - той "клъвна" лидера на Ювентус и му даде съвет
Снимка: Emona Tsoncheva / LAP.bg

2021 0

Един от най-популярните български футболисти в последните 20-ина години Валери Божинов бе потърсен за специално мнение в Италия. И то от едно от популярните издания на Ботуша - Tuttomercatoweb. Както е отлично известно, Божинов направи солидна кариера в Италия.

Той дори бе част от един от големите грандове - Ювентус, но не се задържа дълго при "бианконерите". А сега в интервю бе запитан за случващото се в Ювентус, като подчерта, че Интер е доста по-добър в момента, но и че "старата госпожа" ще се бори за трофея през следващия сезон.

"Със сигурност феновете очакват повече. Никой не очакваше този спад. Алегри пуска и няколко млади играчи. Срамота е, защото съставът е силен. Интер е по-добър, но историята показва, че Ювентус винаги трябва да се бори за победа. През следващата година съставът ще е по-добър. Сигурен съм, че "бианконерите" ще се борят за Скудетото през сезон 2024/25.

Още: Валери Божинов каза кой и как трябва да управлява БФС - поздрави Борислав Михайлов

Уважавам Алегри, вярвам, че и играчите са щастливи. Хората не са доволни, но един треньор зависи и от своите играчи. Да се каже, че проблемът на Ювентус е Алегри би било лудст. Не е негова вина, не е дори и на играчите. Просто отнема време" - започна той.

Валери Божинов със съвети за Душан Влахович

Божинов бе викнат да коментира Ювентус

Божинов се изказа ласкаво за Киеза, който мина през тежка контузуя, похвали и Йълдъз, като сподели думи и за някои от по-младите момчета. Той обаче критикува някои части от поведението на Душан Влахович и го посъветва, че трябва да порасне.

"Познавам го, беше много млад, когато играхме заедно. Той има много силен характер, наясно е със способностите си, но го виждам и леко нервен, което го кара да губи част от качествата си. Сигурен съм, че би искал винаги да вкарва голове и да побеждава, но трябва да порасне.

Това, което се случи на мача с Верона, не е хубаво, защото играе за голям клуб. Трябва да е спокоен и да работи, трябва да покаже гнева си само пред гола и да мачка всичко. Невинаги е хубаво да реагираш, трябва да е лидер. Всички погледи са върху него и трябва да е пример, трябва главата му да е изчистена" - каза още Божинов пред Tuttomercatoweb.

Още: Божинов посочи кой играч на Ювентус Алегри трябва да задържи и критикува бившия си клуб

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Стотици милиони: Колосалната точна сума пари, която Григор Димитров е заработил през цялата си кариера

Наскоро най-добрият български тенисист Григор Димитров отбеляза 600 поредни седмици в топ 100. Гришо се сблъска...

Реклама
Най-четени новини

виж всички