В Италия изчислиха: За колко трябва Ювентус да продаде Роналдо, за да не е на загуба?


В Италия изчислиха: За колко трябва Ювентус да продаде Роналдо, за да не е на загуба?
Снимка: Getty Images/Guliver

8196 0

Италианските медии все по-усилено говорят за евентуалната раздяла между Ювентус и Кристиано Роналдо след поредното разочарование за клуба в Шампионска лига. Местното издание "Кориере дело Спорт" дори изчисли за колко трябва "бианконерите" да продадат звездата си, за да не са на загуба.

Сумата се равнява на скромните 29 милиона евро, като се напомня, че той е закупен за 115 милиона евро, включвайки комисионните и наградите. Взима се предвид неговата заплата, която е 1/5 от този тип разходи за всички футболисти на отбора.

Отбелязва се и че Роналдо е повишил много мърчандайзинга на клуба - с 16 милиона евро за първата година. И все пак се допълва, че тази сума е много далеч от покриването на разходите около португалеца. Освен това, след кризата с коронавируса продажбите и печалбите значително спаднаха.

Направено е и сравнение на продадените фланелки на Роналдо в Ювентус, както и в предишните му клубове - Реал Мадрид и Манчестър Юнайтед. "Кралския клуб" и "червените дяволи" са продали по над 1,6 милиона броя, докато при "старата госпожа" бройката се равнява на около 500 хиляди.

Започнаха и спекулации, че Кристиано Роналдо е пред завръщане в Реал Мадрид.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

Рекордният трансфер на Левски и Сираков: Искаха 20 млн., а Гонзо стана историческа издънка

През този зимен трансферен прозорец Левски се раздели с двама от титулярите в нападението си - бразилците Роналдо...

Реклама
Най-четени новини

виж всички