Матайс де Лихт разказа как и защо е напуснал Ювентус, за да подпише договор с Байерн Мюнхен


Матайс де Лихт разказа как и защо е напуснал Ювентус, за да подпише договор с Байерн Мюнхен
Снимка: Getty Images

636 0

Бившият централен бранител на Аякс и Ювентус и настоящ на Байерн Мюнхен - Матайс де Лихт, даде интервю пред нидерландското издание "Voetbalzone", в което обясни защо е решил да напусне "старата госпожа" и да се присъедини към немския гранд:

*Трансферът бе осъществен през лятото на миналата година, когато баварците платиха за правата му 67 милиона евро. До момента Де Лихт се е отчел с 4 гола и 1 асистенция в общо 49 мача във всички турнири.

"Байерн Мюнхен беше елиминиран в Шампионска лига от Виляреал, а след това те влязоха в контакт с агента ми, за да му кажат, че се нуждаят от нов защитник. После мениджърът ми ме информира за офертата и попита дали искам да премина в Байерн. Веднага казах, че бих искал да отида, ако има такава възможност", обясни националът на Нидерландия и допълни:

"Забавлявах се и бях обичан в Ювентус, но когато клуб като Байерн Мюнхен иска да подпише с теб - винаги съществува шанс да спечелиш Шампионска лига или някой друг трофей. Нямаше нужда да мисля дълго...".

На този етап 24-годишният Матайс де Лихт може да се похвали с два трофея на "Алианц Арена" - титлата от Бундеслигата и Суперкупата на Германия през сезон 2022/23.

ПРОЧЕТЕТЕ ОЩЕ - След 106 игрови минути за първия отбор: Байерн Мюнхен даде нов договор на 20-годишния Франс Крециг!

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички